Kai soduose skinate paskutinį pomidorų derlių, būtinai pasigaminkite pomidorus, įdarytus kuskusu. Beje, jei nepatinka kalendros, jas galite pakeisti petražolėmis. Tai gaivus, šaltas vegetariškas patiekalas, puikiai tiksiantis lengvai vakarienei.
Paruošimo laikas: 20 minučių
Jums reikės:
4 vnt. didelių pomidorų;
4 saujos šviežių špinatų;
100 g kuskuso;
250 ml daržovių sultinio;
10 g šviežios kalendros (galima keisti petražolėmis, jei tikrai nemėgstate kalendros);
1 a.š. aliejaus;
žiups. druskos;
1 citrina;
1 š. kedro riešutų (nebūtinai).
Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite horizontaliai pusiau.
Pusę špinatų susmulkinkite.
Į dubenį suberkite kuskusą, užpilkite verdančiu pasūdytu sultiniu. Įpilkite šaukštelį aliejaus, išmaišykite. Indą uždenkite ir palikite kruopas brinkti 15-20 minučių.
Į atvėsusias kruopas suberkite sukapotas kalendras, išmaišykite. Sudėkite susmulkintus špinatus ir dar kartą išmaišykite. Paskaninkite juodaisiais pipirais.
Į lėkštes dėkite po dvi pomidorų puseles. Aplink priberkite šviežių špinatų, juos apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite sausoje keptuvėje kepintų kedrų riešutų.
Tiekite su baltos duonos skrebučiais.
Už paskutinius pomidorus, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.