Jei neturite greitpuodžio, nepergyvenkite (tiesą sakant aš irgi neturiu), kuo puikiausiai paruošite paprastame puode, tik kauliukus reikės virti apie valandą laiko.
Paruošimo laikas: greitpuodyje 20 min. arba įprastame puode 60 min.
Jums reikės:
1,5 kg kiaulienos šonkaulių,
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
1 š. balzamiko acto,
2 š. vorčesteršyro padažo,
0,5 l sultinio ( aš sultinį verdu pati namie, tačiau puikiai tiks šonkauliukų sultinys iš kubelių),
1 š. pomidorų padažo,
1 š. garstyčių,
1 š. cukraus,
juodųjų pipirų,
žiupsn. druskos,
1 š. miltų.
1. Šonkauliukus pabarstome druska ir pipirais iš visų pusių.
2. Į gerai įkaitintą greitpuodį arba puodą įpilkite šlakelį aliejaus. Leiskite gerai įkaisti ir jame apkepinkite šonkaulius iš visų pusių.
3. Apkepus juos iškeliame į dubenį.
5. Apkepus svogūnams ant jų sudėliojame šonkauliukus, supilame sultinį, pilame balzamiko actą, vorčesteršyro padažą. Dedame pomidorų padažą bei garstyčias, pagardiname cukrumi. Beje, kai nusibosta įprastinis skonis, pabarstau provanso žolelėmis.
6. Jei gaminate greitpuodyje - užsandarinkite ir virkite 15 minučių nuo slėgio susidarymo. Jei įprastame puode - uždenkite ir leiskite virti 60 minučių ant silpnos ugnies.
7. Baigus virti šonkaulius išimkite, o į likusį padažą įpilkite 1-2 š. miltų. Virkite, kol padažas sutirštės.
P.S. Patiekite šonkaulius užpiltus padažu su šviežiomis daržovėmis bei virtomis bulvėmis.
Skanių šonkauliukų, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.