Translate

2013 m. gruodžio 30 d., pirmadienis

Lydeka folijoje su citrina ir garnyru

Sveiki brangieji ir brangiosios,
Taigi, vienos paskutiniųjų metų dienų neša ne tik smagius atsiminimus, šventes bet ir rūpesčius-kaip apsirengti, kur švęsti, ką paruošti? Dėl pirmų dviejų padėti negaliu [nors... :D ], o va dėl patiekalų kita kalba.

Man Naujieji tikrai smagi šventė, po kurios, pripažinkim, pradedam vykdyti Naujų metų pažadus, ar bent jau pasižadam, kad tuos pažadus vykdysime... :) O vienas dažniausių pažadų numesti svorio, ir kaipgi kitaip, kai tiek privalgome per Kūčias, apsivalgome per Kalėdas, sočiai prisimaitiname per tetules, o kur dar Naujieji... Todėl kad netektų pirkti naujų džinsų, porą mėnesių prakaituoti sporto salėse, siūlau pasigaminti šį tą lengvesnio - lydeką folijoje. Vargo daug nebus, o rezultatas džiuginantis.



Jums reikės:
lydekos;
1 didelės citrinos;
druskos;
pipirų;
1 l aliejaus;
čiobrelių (pasirinktinai).

Garnyrui:
nedidelių bulvių;
2-4 morkų;
8 česnako skiltelių;
druskos;
pipirų;
čiobrelių;
3 š. alyvuogių aliejaus.

1. Pirmiausia gerai išdarinėkite lydeką: nuvalykite žvynus, nupjaukite galvą, išvalykite vidurius. Gerai nuplaukite.

2. Tuomet žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (bus lengviau patiekti), jei žuvis didesnė, arba palinkite sveiką.

3. Citriną lengvai spausdami pavoliokite ant stalo, taip plyš citrinoje esančios plėvelės ir išspausite daugiau sulčių. Citriną perpjaukite per pus ir jos sultis užspauskite ant lydekos. Pabarstykite druska, pipirais ir užpilkite aliejumi, kad apsemtų. Taip pamarinuotą lydeką palikite bent 12 valandų.


4. Kai žuvis baigia marinuotis, suvyniokite ją į foliją (galite pabarstyti čiobreliais) ir kepkite orkaitėje 50 min. 190 laipsnių temperatūroje.


5. GARNYRUI kruopščiai nuplaukite bulves ir morkas. Jų nelupkite. Bulvytes supjaustykite skiltelėmis, morkas šiaudeliais. Česnako skilteles sutraiškykite peilio geležte. Viską dėkite į skardą, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Apmaišykite rankomis ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 60 minučių.


6. Žuvį patiekite su iškeptu garnyru. Skanaus.




Sočių ir sveikų Naujųjų metų, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.