Pamenate, nesenai rašiau apie naudingąsias spanguolių savybes bei naudą mūsų organizmams. Plačiau apie tai galite paskaityti čia.
O kaip ruošiate spanguolių atsargas žiemai? Iš tikro yra net keletas būdų kaip išsaugoti šias vertingąsias uogas, ir šiame poste aprašysiu keletą jų.
I. DŽIOVINIMAS
Džiovinti spanguoles žiemai galite jums patogiu būdu. Galima jas tiesiog paskleisti ant laikraščių ir laikyti gerai vėdinamoje patalpoje, kol išdžius. Patį procesą galima paspartinti džiovinant uogas specialiame vaisių ir uogų džiovintuve. Išdžiovintas uogas reikia laikyti sandariame inde, o prireikus, tiesiog išmirkyti.
II. ŠALDYMAS
Atrinktas, nuplautas spanguoles reikia nudžiovinti, sudėti porcijomis į šaldymo indelius ir sudėti į šaldiklį. Šiuo būdu uogos lieka tokio pat skonio kaip ir šviežios.
III. SU CUKRUMI
Spanguoles galima paruošti ir su cukrumi uždaryti į stiklainius:
1) uogas nuplauti, nudžiovinti
2) ant spanguolių pilti cukraus, santykiu 1:1. Jei turite vieną litrą spanguolių, pilkite vieną litrą cukraus.
3) uogas sutrinkite su cukrumi. Dėmesio, nenaudokite metalinių grūstuvių ar trintuvių.
4) Sumaišykite ir sudėkite į stiklainius.
Paruoštus stiklainius laikykite šaldytuve.
IV. UOGOS VANDENYJE
Spanguoles užpilkite vandeniu ir laikykite balkone. Tokiu būdu uogos išsilaikys apie porą mėnesių (kaip tik iki Kalėdų :) ). Tiesa, šio metodo nebandžiau, todėl garantuoti negaliu :)
Taigi, trumpas straipsnelis apie pagrindinius būdus išsaugoti spanguoles per žiemą. Jei reikės konsultacijų ar patarimų - kreipkitės :)
Gražaus auksaspalvio rudens, brangieji,
Ingrida
Kas šiandien pietums? Ar dažnai girdite šį klausimą? Tuomet ir jums, kaip ir man tenka nuolat sukti galvą, ką šiandien paruošus? Mano virtuvėje-nuolatinis judėjimo procesas: kuriu, buriu ir tobulinu… O šiandien ir dalinuosi su visais neabejingais virtuvei ir tam nenumaldomam norui paragauti kažko skanaus ir išbandyti kažką naujo… Ar pas jus jau tarška kilnojami puodai ir čirška kepami, skrudinami ar verdami produktai? Tai kas pas jus šiandieną pietums, brangieji?
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.