Translate

2014 m. sausio 7 d., antradienis

Peperonata su ciabatta

Naujus metus pradedu kiek kitaip nei praeitus - valgau daugiau daržovių ir vartoju mažiau mėsos. O kaip gi kitaip :)
Ir kaip tikriausiai kiekvienas mėgstantis gaminti, nuolat stebiu kas naujo išleidžiama, platinama, spausdinama. Todėl šį kartą dalinuosi visiškai nekeistu ponios Beatos Nicholson receptu, skelbtu knygoje "Metai Beatos virtuvėje". Pasak recepto autorės tai "tikrai nepakeičiamas <...> būdas paprikoms įprasminti".

Išbandyta, patikrinta, rekomenduoju.

Jums reikės:



2 geltonos saldžiosios paprikos;
2 raudonos saldžiosios paprikos;
5 skiltelės česnako (pridedu dar 2);
6-8 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių;
1 arbatinis šaukštelis Provanso žolelių (galite patys pasigaminti mišinio iš rozmarinų, čiobrelių, levandos, raudonėlių ir dašių);
5 šaukštai balzaminio acto;
1 šaukštas kaparėlių;
druskos.

1. Paprikas nuplauname, viršūnėles nupjauname, išimame sėklas, minkštimą išilgai perpjauname per pusę ir supjaustome juostelėmis.


2. Česnako skilteles nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
3. Į keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname. Dedame paprikas ir kepame ant vidutinės ugnies 5-7 minutes. Sumetame česnakus. Įberiame abiejų rūšių prieskoninių žolelių ir dar pakepiname keletą minučių. Paprikos pasidaro minkštos, bet dar nesuglemba.
4. Pilame balzaminio acto ir padidiname ugnį, kad visas keptuvės turinys pradėtų intensyviai burbuliuoti ir išgaruotų papildomas vanduo: skystis keptuvėje turi pasidaryti klampokas.


5. Įberiame šaukštą kaparėlių, druskos, išmaišome.


Tinkama vartoti tiek karštą, tiek šaltą. Galite daryti sumuštinukus ar patiekti kaip garnyrą.




Gero apetito, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.