Translate

2013 m. lapkričio 5 d., antradienis

Pica su kumpiu ir grybais

Dar viena nuostabiai paprasta ir gardi pica. Pagaminti paprasta ir ypač smagu su gaminti su vaikais. Tai labai paprasta ir gardi pica, be to, turbūt pati universaliausia, mat patiks tiek mažiems, tiek suaugusiems. Mėsos šioje picoje ne per daug, be to, kumpis puikiai dera su grybais.

Pasikvieskite savo vaikučius ir mažuosius gaminti kartu. Taip nušausite du zuikius vienu šūviu - pabendrausite su vaikais bei pagaminsite puikius pietus ar vakarienę. Išbandykite!


Paruošimo laikas: nežinau, kepdama picą niekad neseku laiko :)

Jums reikės (4 porcijoms):
Tešlai:
375 g kvietinių miltų
1/4 l pieno
20 g mielių (jokiu būdu ne sausų, o presuotų kepimo mielių)
1 a.š. medaus (skystesnio)
žiupsn.druskos

Picai:
Pomidorų padažo;
pievagrybių
marinuotų agurkėlių
kelių kumpio gabalėlių
picos prieskonių (raudonėlio, baziliko ir pan.)

Visų pirmiausia ruošime tešlą:
Į karščiui atsparų dubenį ar prikaistuvį supilkite pieną, įdėkite medų, mieles ir žiupsnelį druskos. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol mielės ir medus ištirps. Būkite atsargūs, neleiskite pienui užvirti.
Tuomet įmaišykite 1 š. miltų ir palikite, kol blendinys kiek pakils.


Kai blendinys atvėsta ir kiek pakyla po truputį berkite miltus ir maišykite tešlą. Tešla turi būti tąsi, lipti pir rankų. Jei nepakanka miltų, būtinai pridėkite. Aš paprastai viską darau "iš akies".


Su nedideliu kiekiu miltų nusivalykite rankas, tešlos viršų pabarstykite miltais ir palikite dar pakilti.


Ruošiame picą kepimui:Jei naudojate akmens formą picoms ją pabarstykite miltais. Jei naudosite įprastą, metalo skardą - ištepkite aliejumi. Tešlą padalykite į keturias dalis. Vieną dalį dėkite ant skardos ar formos, užpilkite šlakelį aliejaus ir ištampykite tešlą į visus kraštus kad užpildytumėte formą. Tai darykite abejomis rankomis spausdami ir stumdami link formos kraštų. Įsitikinkite, jog visas viršus būtų apteptas aliejumi.
Kočioti šios tešlos nepatariu - tešla limpa prie kočėlo, vargo per daug ir visai neverta-geresnis rezultatas tiesiog paskirstyti tešlą rankomis.


Tuomet sluoksniuojame:
1) padą aptepame pomidorų padažu palikdami apie 1-0,5 cm nuo kraštų neužteptus
2) gausiai dedame pjaustytus pievagrybius
3) išdėliojame kumpio gabalėlius
4) uždedame marinuoto agurkėlio griežinėlius


Kepimas:
Picą dėkite į 220 laipsnių C temperatūros orkaitę ir kepkite 15-18 minučių (priklausomai nuo jūsų orkaitės).
Iškepusią picą išimkite iš skardos, apibarstykite picos prieskoniais (raudonėliai, bazilikai ir kt.), supjaustykite ir mėgaukitės.



Skanios picos su savo mažaisiais, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.