Translate

2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis

Spanguolės žiemai: keli ruošimo ir saugojimo būdai

Pamenate, nesenai rašiau apie naudingąsias spanguolių savybes bei naudą mūsų organizmams. Plačiau apie tai galite paskaityti čia.

O kaip ruošiate spanguolių atsargas žiemai? Iš tikro yra net keletas būdų kaip išsaugoti šias vertingąsias uogas, ir šiame poste aprašysiu keletą jų.



I. DŽIOVINIMAS

Džiovinti spanguoles žiemai galite jums patogiu būdu. Galima jas tiesiog paskleisti ant laikraščių ir laikyti gerai vėdinamoje patalpoje, kol išdžius. Patį procesą galima paspartinti džiovinant uogas specialiame vaisių ir uogų džiovintuve. Išdžiovintas uogas reikia laikyti sandariame inde, o prireikus, tiesiog išmirkyti.



II. ŠALDYMAS

Atrinktas, nuplautas spanguoles reikia nudžiovinti, sudėti porcijomis į šaldymo indelius ir sudėti į šaldiklį. Šiuo būdu uogos lieka tokio pat skonio kaip ir šviežios.


III. SU CUKRUMI

Spanguoles galima paruošti ir su cukrumi uždaryti į stiklainius:
1) uogas nuplauti, nudžiovinti
2) ant spanguolių pilti cukraus, santykiu 1:1. Jei turite vieną litrą spanguolių, pilkite vieną litrą cukraus.
3) uogas sutrinkite su cukrumi. Dėmesio, nenaudokite metalinių grūstuvių ar trintuvių.
4) Sumaišykite  ir sudėkite į stiklainius.

Paruoštus stiklainius laikykite šaldytuve.


IV. UOGOS VANDENYJE

Spanguoles užpilkite vandeniu ir laikykite balkone. Tokiu būdu uogos išsilaikys apie porą mėnesių (kaip tik iki Kalėdų :) ). Tiesa, šio metodo nebandžiau, todėl garantuoti negaliu :)


Taigi, trumpas straipsnelis apie pagrindinius būdus išsaugoti spanguoles per žiemą. Jei reikės konsultacijų ar patarimų - kreipkitės :)



Gražaus auksaspalvio rudens, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.