Translate

2013 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Rauginti pomidorai

Taigi, jūsų dėmesiui, brangieji, antras būdas paruošti skaniems pomidorams žiemai.
Apie pirmąjį galite paskaityti ČIA.

Raugintus pomidorus dažniausiai naudoju gamindama picas bei makaronų padažus.



Jums reikės:
pomidorų
serbentų lapų (tinka raudonųjų, geltonųjų ar juodųjų)
vyšnių lapų
krapų stiebkočių (tinka gerai paaugę su sėklomis bei lapeliais)
česnako skiltelių

Marinatui:
vandens
druskos

  1. Ant iškaitintų stiklainių dugno paklokite serbentų bei vyšnių lapų, dekite šiek tiek krapų.
  2. Įmeskite skiltelę česnako.
  3. Į kiekvieną pomidorą mediniu pagaliuku įbeskite po skylutę, kad nesusprogtų.
  4. Dėkite sluoksnį pomidorų.
  5. Tuomet vėl klokite lapais bei krapais.
  6. Viską sluoksniuokit iki viršaus.
  7. Marinatui virkite vandenį su druska iki užvirimo.
  8. Paruoštą marinatą pilkite į stiklainius, kad visi agurkai būtų apsemti.
  9. Užsukite dangtelius ir apverskite (dangteliu į apačią). Taip laikykite 15 min., tuomet atverskite atgal ir uždenkite rankšluosčiu, palikdami atvėsti per naktį.
  10. Sužymėkite etiketėmis ir laikykite tamsioje vėsioje vietoje. Tinka naudoti metus laiko.



Gero konservavimo, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.