Translate

2013 m. liepos 14 d., sekmadienis

Sūdytos rūgštynės

Kaip ir buvau žadėjusi, pasakoju, kaip ruošiu rūgštynes žiemai. Vienas iš paprastesnių būdų - sūdymas. Kai sode rūgštynės baiginėjasi, galima jas uždaryti į stiklainį ir žiemą pasiruošti pavasariu kvepiančios rūgštynių sriubos, va tokios: ČIA.



Jums reikės:
Rūštynių
Druskos

Rūgštynes nuplaukite, palikite per naktį ant virtuvinio rankšluosčio, kad nudžiūtų. Tuomet supjaustykite.


Į iškaitintus stiklainius ant dugno dėkite druskos, tuomet rūgštynių ir jas suspauskite, kiek galite. 


Vėl berkite druskos, vėl dėkite rūgštynių ir suspauskite.


Taip sluoksniuojant ir spaudžiant atsiras natūralios sultys - marinatas.


Taip sluoksniuokite, kol stiklainis taps pilnas, gerai užsukite ir laikykite vėsioje vietoje iki naudojimo. Beje, po kelių dienų rūgštynės pakeis spalvą, neišsigąskite, tai visiškai normalu.



P.S. Prieš vartojimą rūgštynes mirkykite ir plaukite vandenyje, kad pašalintumėte druskos perteklių.


Sėkmės konservuojant, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.