Esu išbandžiusi nemažai įvairiausių guliašų ir galiu pasakyti, jog tikriausiai laikui bėgant pateiksiu ir daugiau jų receptų, tačiau šiandieną noriu pasidalinti ypatingiausiu - močiutės guliašu...
Jums reikės:
1,4 kg jautienos ar kiaulienos;
1,5 š. taukų (galima ir aliejaus);
4 svogūnai;
2 pomidorai;
400 g. konservuotų pomidorų;
6 š. tiršto pomidorų padažo;
1 -2 š. miltų;
6 kvapieji pipirų žirneliai;
6 juodieji pipirų žirneliai;
druskos;
3-5 lauro lapeliai;
3-4 š. grietinės (nebūtinai);
0,5 l naminio jautienos sultinio (iš bėdos tiks ir kubeliai).
1. Nuplautą nusausintą mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į keptuvę ir mažame riebalų kiekyje pakepinkite, kol mėsa gražiai apkeps.
2. Baigiant kepti pabarstykite kapotais svogūnais, miltais ir dar kiek pakepame.
3. Kai baigs kepti, sudedame pjaustytus šviežius ir konservuotus smulkintus pomidorus.
4. Tada viską užpilame mėsos sultiniu, kad beveik apsemtų, pridedame druskos, pipirų, lauro lapelių, pomidorų padažą ar pastą.
5. Uždengiame dangčiu ir troškiname bent 1 valandą. Baigus galima įdėti grietinės.
Skanaus guliašo, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.