Translate

2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis

Močiutės guliašas

Mano vyras-pats didžiausias mano pagamintų patiekalų fanas ir stipriausia palaikymo komanda. Iš nieko neteko išgirsti tiek gražių žodžių, kiek iš savo vyro. Tačiau patys gražiausi ditirambai skamba mano močiutės guliašo receptui. Iš tiesų šis receptas labai senas ir čia rasite šiandien mažai naudojamų ingridienų, kuriuos būtinai įrašysiu šiandienai labiau suprantama kalba. Pats tekstas- žemaitiškas, tačiau jį visą koreguoju į lietuvių kalbą.

Esu išbandžiusi nemažai įvairiausių guliašų ir galiu pasakyti, jog tikriausiai laikui bėgant pateiksiu ir daugiau jų receptų, tačiau šiandieną noriu pasidalinti ypatingiausiu - močiutės guliašu...



Jums reikės:
1,4 kg jautienos ar kiaulienos;
1,5 š. taukų (galima ir aliejaus);
4 svogūnai;
2 pomidorai;
400 g. konservuotų pomidorų;
6 š. tiršto pomidorų padažo;
1 -2 š. miltų;
6 kvapieji pipirų žirneliai;
6 juodieji pipirų žirneliai;
druskos;
3-5 lauro lapeliai;
3-4 š. grietinės (nebūtinai);
0,5 l naminio jautienos sultinio (iš bėdos tiks ir kubeliai).

1. Nuplautą nusausintą mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į keptuvę ir mažame riebalų kiekyje pakepinkite, kol mėsa gražiai apkeps.


2. Baigiant kepti pabarstykite kapotais svogūnais, miltais ir dar kiek pakepame.



3. Kai baigs kepti, sudedame pjaustytus šviežius ir konservuotus smulkintus pomidorus.
4. Tada viską užpilame mėsos sultiniu, kad beveik apsemtų, pridedame druskos, pipirų, lauro lapelių, pomidorų padažą ar pastą.


5. Uždengiame dangčiu ir troškiname bent 1 valandą. Baigus galima įdėti grietinės.


Patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių koše. Priedus galima palaistyti sviestu. Skanu valdyti su raugintais - marinuotais agurkais ar pomidorais.



Skanaus guliašo, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.