Translate

2014 m. vasario 9 d., sekmadienis

Sumuštinukai su kelmučiais


Sumuštiniai su marinuotais kelmučiais ir skrudinta duonele - puikus užkandis vakarėliams. Tai daug laiko nereikalaujanti užkandėlė, kurią galima keisti pagal savo turimus ingridientus. Vietoj marinuotų kelmučių, galite naudoti voveraites, pievagrybius ar kitus jūsų mėgstamus ar turimus grybus.

Jums reikės:
400 g. marinuotų kelmučių (ar kitų, jūsų pasirinktų grybų);
50 g sviesto;
ryšelio svogūnų laiškų;
4 česnako skiltelių;
šviežių krapų;
šviežių čiobrelio šakelių;
maltų pipirų;
druskos;
baltos duonos riekių;
tarkuoto sūrio (pasirinktinai).

1. Grybus nuplaukite. Jei grybai stambesni, galite šiek tiek susmulkinti.
2. Svogūnų laiškus supjaustykite. Susmulkinkite krapus, čiobrelius. Sukapokite česnako skilteles.
3. Kepimo formą išklokite folija. Į ją sudėkite grybus, smulkintus svogūnų laiškus, krapus, čiobrelius, česnakus. Paskaninkite druska ir prieskoniais. Ant viršaus uždėkite gabalėliais kapotą sviestą. Folijos kraštus užlenkite.


4. 15 minučių kepkite 190-200 laipsnių pagal C temperatūroje.
5. Kol grybai kepa, baltos duonos riekeles supjaustykite ir paskrudinkite. Ją dar galima įtrinti česnaku.
6. Ant paskrudintos duonos dėkite keptus grybus. Dar galite pabarstyti tarkuotu kietu sūriu.


Skanaus, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.