Translate

2013 m. spalio 16 d., trečiadienis

Mano firminė - kaimiška pica

Tai, pati mėgstamiausia ir viena skaniausių vegetariškų picų, kokias tik kada teko valgyti. Gaminu šią picą nuo kokių 15 metų. Per tą laiką išbandžiau tikrai daug ir šiandien pateikiu geriausią šios picos variantą.

Pas mus namie kartas nuo karto vyksta picadieniai - picos šeštadieniai, gaminame, mėgaujamės ir bendraujame. Ar kas nors gali būti geriau?

Tiems, kas tingi gaminti picos padą - galite nusipirkti miltų mišinio picai arba jau gatavus papločius. Visgi rekomenduoju pasidaryti tešlą pagal šį receptą - dar nė iš vieno, valgiusio šią picą negirdėjau kad kas nepatiktų. Beveik kiekvienas ragavo, mėgavosi ir prašė recepto. Atsiprašau tų, kuriems pamiršau užrašyti receptą, bet nuo šiol galėsite jį perskaityti mano blog'e. :)



Paruošimo laikas: nežinau, kepdama picą niekad neseku laiko :)

Jums reikės (4 porcijoms):
Tešlai:
375 g kvietinių miltų
1/4 l pieno
20 g mielių (jokiu būdu ne sausų, o presuotų kepimo mielių)
1 a.š. medaus (skystesnio)
žiupsn.druskos

Picos įdarui:
250 g svogūnų
400 g (skardinė)konservuotų pomidorų
1/4 a.š. kajeno pipirų
1/4 a.š. džiovintų raudonėlių arba 1/2 a.š. šviežių raudonėlių
3 skiltelių smulkiai kapoto česnako
2 š. pomidorų padažo
druskos
juodųjų pipirų
2-3 lauro lapų.

Picai:
trupučio aliejaus
tarkuoto riebesnio sūrio
picos prieskonių (raudonėlio, baziliko ir pan.)


Visų pirmiausia ruošime tešlą:
 Į karščiui atsparų dubenį ar prikaistuvį supilkite pieną, įdėkite medų, mieles ir žiupsnelį druskos. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol mielės ir medus ištirps. Būkite atsargūs, neleiskite pienui užvirti.
Tuomet įmaišykite 1 š. miltų ir palikite, kol blendinys kiek pakils.


Tuo metu nusilupkite ir susmulkinkite svogūnus bei česnakus. Jei konservuoti pomidorai nebuvo pjaustyti - juos susmulkinkite. Į atskirą dubenį susitarkuokite sūrį.

Kai blendinys atvėsta ir kiek pakyla po truputį berkite miltus ir maišykite tešlą. Tešla turi būti tąsi, lipti pir rankų. Jei nepakanka miltų, būtinai pridėkite. Aš paprastai viską darau "iš akies".


Su nedideliu kiekiu miltų nusivalykite rankas, tešlos viršų pabarstykite miltais ir palikite dar pakilti.

Ruoškite įdarą:
keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iki geltonumo pakepinkite svogūnus.


Tuomet sudėkite susmulkintus konservuotus pomidorus, pridėkite pomidorų padažo. Sudėkite prieskonius.


Uždenkite keptuvę ir troškinkite, kol masė taps vienalytė. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti.


Ruošiame picą kepimui:
Jei naudojate akmens formą picoms ją pabarstykite miltais. Jei naudosite įprastą, metalo skardą - ištepkite aliejumi. Tešlą padalykite į keturias dalis. Vieną dalį dėkite ant skardos ar formos, užpilkite šlakelį aliejaus ir ištampykite tešlą į visus kraštus kad užpildytumėte formą. Tai darykite abejomis rankomis spausdami ir stumdami link formos kraštų. Įsitikinkite, jog visas viršus būtų apteptas aliejumi.
Kočioti šios tešlos nepatariu - tešla limpa prie kočėlo, vargo per daug ir visai neverta-geresnis rezultatas tiesiog paskirstyti tešlą rankomis.

Ant viršaus tepkite 1/4 paruošto įdaro. Paskirstykite vienodu storiu, palikdami 1-0,5 cm nuo kraštų.


Kepimas:
Picą dėkite į 220 laipsnių C temperatūros orkaitę ir kepkite 15-18 minučių (priklausomai nuo jūsų orkaitės). Iki kepimo pabaigos likus 3-5 minutėms ant picos užbarstykite tarkuoto sūrio ir vėl kiškite į orkaitę.

Iškepusią picą išimkite iš skardos, apibarstykite picos prieskoniais (raudonėliai, bazilikai ir kt.), supjaustykite ir mėgaukitės.


P.S. Geriausia vartoti drauge su geriausiais draugais ar/ir mylimais žmonėmis :)



Linkiu pasidaryti ir jums picos vakarus, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.