Translate

2013 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

Aviečių drebučiai su citrininėmis melisomis

Žinote, tradicinė aviečių uogienė, kurią nesenai viriau, buvo skirta mano vyrui. Aš nemėgstu uogienėje plaukiojančių sėklių. Todėl sau gaminu aviečių drebučius. Jie itin tinka pusryčiams arba su jogurtu. Be to paruošiami labai greitai.



Paruošimo laikas: 20 minučių + 1 valandą laikyti, kad pritrauktų

Jums reikės:
750 g šviežių aviečių
3 šaukštai citrinos sulčių
400 g uogienių cukraus
12 lapelių citrininių melisų

Avietes nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.


Avietes sugrūskite dubenyje, sukrėskite į sietelį ir leisite sultims nuvarvėti. Į sultis supilkite citrinų sultys. Pamatuokite skysčio kiekį ir sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu cukraus, palikite valandą pastovėti, kad pritrauktų.



Aviečių sultys virkite nuolat maišydami 3-4 minutes. Melisų lapus nuskabykite nuo kotelių. Baigus virti, nukelkite nuo ugnies ir suberkite melisų lapus. Viską sumaišykite.


Gatavus drebučius sukrėskite į paruoštus stiklainius, uždarykite, apverkite, palaikykite 20  minučių. Tuomet vėl sustatykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite per naktį atvėsti.


Ant stiklainių sudėkite etiketes su pavadinimu ir pagaminimo metais.


Gero uogienmečio, brangieji
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.