Paruošimo laikas: 20 minučių + 1 valandą laikyti, kad pritrauktų
Jums reikės:
750 g šviežių aviečių
3 šaukštai citrinos sulčių
400 g uogienių cukraus
12 lapelių citrininių melisų
Avietes nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
Avietes sugrūskite dubenyje, sukrėskite į sietelį ir leisite sultims nuvarvėti. Į sultis supilkite citrinų sultys. Pamatuokite skysčio kiekį ir sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu cukraus, palikite valandą pastovėti, kad pritrauktų.
Aviečių sultys virkite nuolat maišydami 3-4 minutes. Melisų lapus nuskabykite nuo kotelių. Baigus virti, nukelkite nuo ugnies ir suberkite melisų lapus. Viską sumaišykite.
Gatavus drebučius sukrėskite į paruoštus stiklainius, uždarykite, apverkite, palaikykite 20 minučių. Tuomet vėl sustatykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite per naktį atvėsti.
Ant stiklainių sudėkite etiketes su pavadinimu ir pagaminimo metais.
Gero uogienmečio, brangieji
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.