Translate

2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

Meksikietiškas troškinys

Na ir netikėtai mus užklupo šalčiai. Balta slidu ir žvarbu... Tikrai nebesitikėjau žiemos. Juolab, kad Kalėdos ir Naujieji buvo tokie rudeniški. Bet va, žiemužė apsigalvojo ir grįžo paskui save, kaip kokią uodegą nešdama šaltį....
Taigi, tenka šildytis, ir vis dažniau rankomis apkabinu karštos arbatos puodelį. Tačiau smagiausia šaltais vakarais kapoti didžiulę lėkštę sotaus, aromatingo, sodraus troškinio.
Jūsų dėmesiui šį kartą pats gardžiausias ir mėgstamiausias meksikietiško troškinio receptas, kurį galėsite paruošti 2 skirtingais būdais. Kartu pateikiu ir produktų variacijas-rinkitės jums priimtiniausią :)



Jums reikės:

I variantas:
500 g konservuotų raudonųjų pupelių pomidorų sultyse (arba virtų pupelių);
500 g kubeliais pjaustyto jautienos kumpio;
2 svogūnai;
2 česnako skiltelės;
50 g jautinių riebalų;
2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
1 arbatinis šaukštelis maltos uoginės paprikos.

II variantas:
500 g kubeliais pjaustytos jautienos ar kiaulienos;
400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže;
400 g konservuotų kapotų pomidorų;
3 svogūnai;
4 česnako skiltelės;
50 ml pomidorų sulčių;
druskos;
džiovinto jelapeno ar čili miltelių;
maltų juodųjų pipirų.

Kaip minėjau yra keletas gaminimo būdų ir visai nesvarbu, kurią produktų versiją pasirinksite - abu būdai tinkami abiems variantams.  Pirmiausia pateiksiu tą, kuris reikalauja mažiausiai pastangų.

Gaminimo būdai:
I variantas:

1. Šiam gaminimo būdui naudoju lėtaeigį puodą, angliškai - slow cooker. Paveikslėlis žemiau.



2. Kubeliais pjaustytą mėsą, pupeles, pomidorus sudedu į pakaitintą puodą.
3. Svogūnus ir česnakus supjaustau kubeliais ir pakepinu jautienos riebaluose. Juos supilu į puodą.
4. Sudedu prieskonius, įpilu pomidorų sultis.


5. Verdu 6 valandas ant aukštos temperatūros. Žinau, ilgai, tačiau, prie puodo nereikia nė prisiliesti (išskyrus po 3 val. pamaišyti), be to, visi produktai sudedami vienu metu, o jame virta mėsa visad būna minkštutėlė.


II variantas:

1. Jei neturite lėtaeigio puodo, kuo puikiausiai pagaminsite troškinį ir įprastame
2. Susmulkinkite svogūnus ir česnakus. Juos pakepinkite jautiniuose riebaluose.
3. Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir kepinkite, kol jis papilkėja.
4. Į didelį puodą sudėkite pakepintą mėsą, pupeles, įpilkite truputį vandens, pasūdykite sudėkite prieskonius.
5. Neuždengus virkite ant labai silpnos ugnies apie valandą.
6. Kartais pamaišykite ir prireikus įpilkite pomidorų sulčių ar vandens.






Sušilkite iš vidaus padedant šiltam, sodraus skonio maistui, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.