Translate

2016 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Tuno salotos

Kai karšta, valgyti norisi mažiau ir daug lengviau. O kodėl nepasiruošus lengvų salotų? Siūlau pasigaminti salotas su tunu.



Jums reikės:

  • 1/2 icebergo salotos galvos;
  • 1/2 ilgavaisio arba 2-3 trumpavaisių agurkų;
  • 1 skardinės tuno savo sultyse arba aliejuje (pasirinktinai);
  • 2 kiaušinių;
  • 2 didelių pomidorų;
  • 1/2 skardinės juodųjų alyvuogių be kauliukų;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus (pasirinktinai).


1. Iceberg salotų lapus suplėšome. Galima ir supjaustyti, tačiau plėšomos salotos išlaiko daugiau vitaminų negu pjaustant jas peiliu.
2. Kiaušinius išverdame ir leidžiame jiems atvėsti.
3. Į dubenį su iceberg salotomis supjaustome agurką kubeliais arba trikampėliais, kaip jums patogiau.
4. Į dubenį dedame pjaustytus pomidorus.
5. Atvėsintus kiaušinius supjaustome ir dedame į salotas.
6. Alyvuoges nusunkiame, jas pjaustome per pusę.
7. Tuną susmulkiname šakute ir pilname į salotas. Jei rinkotės tuną su aliejumi, drąsiai pilkite viską į salotas, tuomet galite naudoti mažiau arba visai nepilti alyvuogių aliejaus.
6. Salotas pagardiname druska ir jei norite - galite pagardinti alyvuogių aliejumi. Aš aliejaus niekad nepilu, tačiau mano šeimyna mėgsta jo papildomai įsipilti.



Skanaus,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.