Jums reikės:
- 1/2 icebergo salotos galvos;
- 1/2 ilgavaisio arba 2-3 trumpavaisių agurkų;
- 1 skardinės tuno savo sultyse arba aliejuje (pasirinktinai);
- 2 kiaušinių;
- 2 didelių pomidorų;
- 1/2 skardinės juodųjų alyvuogių be kauliukų;
- druskos;
- alyvuogių aliejaus (pasirinktinai).
1. Iceberg salotų lapus suplėšome. Galima ir supjaustyti, tačiau plėšomos salotos išlaiko daugiau vitaminų negu pjaustant jas peiliu.
2. Kiaušinius išverdame ir leidžiame jiems atvėsti.
3. Į dubenį su iceberg salotomis supjaustome agurką kubeliais arba trikampėliais, kaip jums patogiau.
4. Į dubenį dedame pjaustytus pomidorus.
5. Atvėsintus kiaušinius supjaustome ir dedame į salotas.
6. Alyvuoges nusunkiame, jas pjaustome per pusę.
7. Tuną susmulkiname šakute ir pilname į salotas. Jei rinkotės tuną su aliejumi, drąsiai pilkite viską į salotas, tuomet galite naudoti mažiau arba visai nepilti alyvuogių aliejaus.
6. Salotas pagardiname druska ir jei norite - galite pagardinti alyvuogių aliejumi. Aš aliejaus niekad nepilu, tačiau mano šeimyna mėgsta jo papildomai įsipilti.
Skanaus,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.