Translate

2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis

Konservuoti pomidorai

Kiekvienų metų rudenį uždarau pomidorus į stiklainius ir saugiai sudedu sandėlio lentynose iki gūdžios žiemužės. Tai darau dviem būdais, apie vieną jų šiame straipsnyje. Tokie pomidorai puikiai tiks šaltuoju metų laiku gaminti troškiniams, sriuboms, picoms...

Kad ir kaip bebūtų keista, tačiau kuo daugiau pagaminu, tuo daugiau pomidorų stiklainių man trūksta, todėl šiemet bandau gaminti keletu stiklainių daugiau...



Jums reikės:
600 g pomidorų;
kelių skiltelių česnako (tiek, kiek turite stiklainių);
krapų;
petražolių ar salierų žalumos;
aitriojo pipiro (čili).

950 ml marinatui reikės:
950 ml vandens;
50 g druskos.
  1. Pasiruoškite stiklainius: išvalykite bei iškaitinkite.
  2. Supjaustykite salierų ar petražolių žaliąją dalį ir ja užklokite dugną.
  3. Dėkite po skiltelę česnako, truputį čili, kapotų krapų.
  4. Sudėkite gerai nuplautus ir nudžiovintus pomidorus, juos pradurkite mediniu smeigtuku, kad nesproginėtų.
  5. Paruoškite marinatą: vandenyje ištirpinkite druską. Marinatą supilstykite į stiklainius.
  6. 100 laipsnių temperatūros vandenyje sterilizuokite stiklainius: 1l stiklainiams reikės 10 minučių; 3 l - 15 minučių. Baigus užsukite dangteliais.
  7. Leiskite atvėsti ir neškite į sandėliuką iki naudojimo :).



Nepirkite, o pakonservuokite patys, brangieji,-pajusite kitokį skonį,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.