Kad ir kaip bebūtų keista, tačiau kuo daugiau pagaminu, tuo daugiau pomidorų stiklainių man trūksta, todėl šiemet bandau gaminti keletu stiklainių daugiau...
Jums reikės:
600 g pomidorų;
kelių skiltelių česnako (tiek, kiek turite stiklainių);
krapų;
petražolių ar salierų žalumos;
aitriojo pipiro (čili).
950 ml marinatui reikės:
950 ml vandens;
50 g druskos.
- Pasiruoškite stiklainius: išvalykite bei iškaitinkite.
- Supjaustykite salierų ar petražolių žaliąją dalį ir ja užklokite dugną.
- Dėkite po skiltelę česnako, truputį čili, kapotų krapų.
- Sudėkite gerai nuplautus ir nudžiovintus pomidorus, juos pradurkite mediniu smeigtuku, kad nesproginėtų.
- Paruoškite marinatą: vandenyje ištirpinkite druską. Marinatą supilstykite į stiklainius.
- 100 laipsnių temperatūros vandenyje sterilizuokite stiklainius: 1l stiklainiams reikės 10 minučių; 3 l - 15 minučių. Baigus užsukite dangteliais.
- Leiskite atvėsti ir neškite į sandėliuką iki naudojimo :).
Nepirkite, o pakonservuokite patys, brangieji,-pajusite kitokį skonį,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.