Apie pirmąjį galite paskaityti ČIA.
Raugintus pomidorus dažniausiai naudoju gamindama picas bei makaronų padažus.
Jums reikės:
pomidorų
serbentų lapų (tinka raudonųjų, geltonųjų ar juodųjų)
vyšnių lapų
krapų stiebkočių (tinka gerai paaugę su sėklomis bei lapeliais)
česnako skiltelių
Marinatui:
vandens
druskos
- Ant iškaitintų stiklainių dugno paklokite serbentų bei vyšnių lapų, dekite šiek tiek krapų.
- Įmeskite skiltelę česnako.
- Į kiekvieną pomidorą mediniu pagaliuku įbeskite po skylutę, kad nesusprogtų.
- Dėkite sluoksnį pomidorų.
- Tuomet vėl klokite lapais bei krapais.
- Viską sluoksniuokit iki viršaus.
- Marinatui virkite vandenį su druska iki užvirimo.
- Paruoštą marinatą pilkite į stiklainius, kad visi agurkai būtų apsemti.
- Užsukite dangtelius ir apverskite (dangteliu į apačią). Taip laikykite 15 min., tuomet atverskite atgal ir uždenkite rankšluosčiu, palikdami atvėsti per naktį.
- Sužymėkite etiketėmis ir laikykite tamsioje vėsioje vietoje. Tinka naudoti metus laiko.
Gero konservavimo, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.