Taip, žinau sakysite, jog žinote, kaip gaminti baltą mišrainę. Tačiau ši mišrainė unikali tuo, jog variantų ji turi tikriausiai tiek, kiek Lietuvoje turime šeimininkių. Kiekvienos versija vis kitokia. Manoji - paveldėta iš mamos, o ši ją tikriausiai išmoko iš savo mamos...
Visgi, brangieji, artėjančios šventės nepalieka abejingų, tame tarpe ir manęs, todėl Kalėdinę repeticiją pradedu ir dalinuosi baltos mišrainės receptu. O kaip Kalėdos be šios mišrainės?
Jums reikės:
30 bulvių;
3-4 morkų;
2 kiaušinių;
indelis ar stiklainis konservuotų žirnelių;
400 g kumpio ar virtos dešros;
5-7 marinuotų arba 3-4 raugintų agurkų;
majonezo;
saujos šviežių arba šaldytų krapų;
druskos;
maltų juodųjų pipirų.
1. Bulves ir morkas nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite.
2. Kiaušinius kietai išvirkite atskirame puode (virti 10 minučių nuo užvirimo).
3. Kol kiaušiniai, bulvės ir morkos verda, kubeliais supjaustykite kumpį arba dešrą ir dėkite į salotinę.
4. Kubeliais supjaustykite ir marinuotus arba raugintus agurkus.
5. Nupilkite marinatą nuo konservuotų žirnelių. Žirnelius supilkite prie kumpio bei agurkų į salotinę.
6. Išvirusias bulves ir morkas atvėsinkite, tuomet supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
7. Atvėsusius kiaušinius nulupkite, supjaustykite ir dėkite į salotas.
8. Viską pagardinkite smulkintais krapais bei druska, pipirais.
9. Gerai išmaišykite.
10. Prieš tiekiant ar valgant sumaišykite su majonezu. Žinoma, galite su majonezu apmaišyti viską iš karto, jei esate tikri, kad viską suvalgysite iš karto. Mišrainė be majonezo paprasčiausiai išsilaikys ilgiau.
Skelbiam kalėdinės repeticijos pradžią, brangieji?,
Ingrida
Kas šiandien pietums? Ar dažnai girdite šį klausimą? Tuomet ir jums, kaip ir man tenka nuolat sukti galvą, ką šiandien paruošus? Mano virtuvėje-nuolatinis judėjimo procesas: kuriu, buriu ir tobulinu… O šiandien ir dalinuosi su visais neabejingais virtuvei ir tam nenumaldomam norui paragauti kažko skanaus ir išbandyti kažką naujo… Ar pas jus jau tarška kilnojami puodai ir čirška kepami, skrudinami ar verdami produktai? Tai kas pas jus šiandieną pietums, brangieji?
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.