O kaip jūs, brangieji, jaučiatės sekmadieniais? Mūsų namus aplanko tinginukas ir apie rimtesnius darbus virtuvėje negali būti nė kalbos. O kadangi šis sekmadienis dar ir apsiniaukęs, tai bet koks rimtesnio maisto gaminimas net nesvarstomas.... Todėl bent jau sekmadienio vėlyvieji pusryčiai būna patys paprasčiausi...
Pamenate, ne taip jau senai kalbėjau apie tai, kaip namų sąlygomis paruošti saulėje džiovintų pomidorų? Jei nepamenate, galite paskaityti va čia. Visgi, jei pasigaminti nespėjote, visada galite nusipirkti jau paruoštų ir pasigaminti va tokių, super lengvų ir gardžių užkandžių.
Jums reikės:
mėgstamos duonos;
sviesto;
saulėje džiovintų pomidorų.
Visas procesas yra be galo paprastas:
1. Ant baltos duonos riekių tepkite sviesto.
2. Traukite iš stiklainėlio saulėje džiovintų pomidorų aliejuje ir po gabalėlį dėkite ant duonos.
3. Valgykite.
Pomidorus aliejuje galite supjaustyti smulkesnėmis juostelėmis arba kubeliais. Jei taip jums gražiau ar patogiau. Visgi, tai nėra būtina.
Ar žinote, jog galite naudoti ir saulėje džiovintus pomidorus, kurie nėra išmirkyti aliejuje. Tokiu atveju išmirkykite pomidorus karštame vandenyje ir ant sumuštinių dėkite papildomų prieskonių (druskos, česnako, raudonėlių, kaparėlių, petražolių...), priklausomai nuo skonio. Visgi, paprasčiau imti pomidorus jau paruoštus-išmirkytus aliejuje.
Tingaus sekmadienio, brangieji,
Ingrida
Kas šiandien pietums? Ar dažnai girdite šį klausimą? Tuomet ir jums, kaip ir man tenka nuolat sukti galvą, ką šiandien paruošus? Mano virtuvėje-nuolatinis judėjimo procesas: kuriu, buriu ir tobulinu… O šiandien ir dalinuosi su visais neabejingais virtuvei ir tam nenumaldomam norui paragauti kažko skanaus ir išbandyti kažką naujo… Ar pas jus jau tarška kilnojami puodai ir čirška kepami, skrudinami ar verdami produktai? Tai kas pas jus šiandieną pietums, brangieji?
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.