Sveiki, mano brangieji,
Dar vienas ir šiemet jau paskutinis rudens savaitgalis. Nostalgiškas ir niūrus oras man pati tinkamiausia diena suktis virtuvėje. Tokiomis lietingomis ir apsiniaukusiomis dienomis kaip ši, mano virtuvėje vyrauja įvairiausi kvapai, tiesa, dažniausiai tai būna troškiniai. Šiandien gaminau vieną tokių, na, o kadangi dar nešalta, tai ir troškinys kiek lengvesnis. Įprastais metais tokiam troškiniui tinkamiausias laikas būtų rugsėjo-spalio mėnesiai. Tačiau kadangi šie metai kažkuo labai ypatingi, gaminame lapkritį....
Tikriausiai pastebėjote, vizualiai tai makalynė, na iš esmės tai ir yra šio troškinio esmė - kuo daugiau daržovių viename puode - sveika, gardu ir rudeniška.
Jums reikės:
1 stiklinės pupelių arba 2 stiklinės konservuotų pupelių;
500-700 g pievagrybių;
2 morkų;
2 salierų stiebų;
1 didelio svogūno;
5 skiltelių česnako;
2 pomidorų;
1 stiklinė alyvuogių (nebūtinai);
1 š. alyvuogių aliejaus;
0,5 stikl. baltojo vyno;
1 stikl. vandens;
3 lauro lapeliai;
2 šakelės rozmarino;
druskos;
pipirų.
1. Pupeles mirkykite per naktį ir virkite, kol suminkštės. Jas galite pakeisti 2 stiklinėmis konservuotų pupelių.
2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite susmulkintą svogūną, salierus, tarkuotas morkas, berkite druskos, pipirų. Maišykite ir kepkite apie 8 minutes.
3. Išspauskite česnako skilteles, dėkite laurų lapelius ir pakepinkite porą minučių.
4. Tuomet dėkite grybus (didesnius perpjaukite per pusę arba į ketvirčius) ir pakepinkite dar 5 minutes.
5. Pilkite baltą vyną ir patroškinkite dar 5 mintes.
6. Dėkite sutrintus pomidorus, pupeles, rozmarinų šakeles ir įpilkite stiklinę vandens (jei norisi skystenio, pilkite daugiau).
7. Troškinį užvirkite ir troškinkite apie 20 minučių.
8. Ištroškus, sudėkite alyvuoges ( jei norite), pagardinkite druska ir pipirais.
Taigi, brangieji, pabandykite ir jūs. Jei esate daržovių mėgėjai, jums patiks. Ir valgykite su baltos duonos rieke.
Jaukaus paskutinio rudens savaitgalio, brangieji
Ingrida
Kas šiandien pietums? Ar dažnai girdite šį klausimą? Tuomet ir jums, kaip ir man tenka nuolat sukti galvą, ką šiandien paruošus? Mano virtuvėje-nuolatinis judėjimo procesas: kuriu, buriu ir tobulinu… O šiandien ir dalinuosi su visais neabejingais virtuvei ir tam nenumaldomam norui paragauti kažko skanaus ir išbandyti kažką naujo… Ar pas jus jau tarška kilnojami puodai ir čirška kepami, skrudinami ar verdami produktai? Tai kas pas jus šiandieną pietums, brangieji?
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.