Translate

2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Trinta moliūgų sriuba

Man pati mėgstamiausia rudeninė sriuba yra... Taip, atspėjote, moliūgų ir būtinai trinta. Šios sriubos paruošimui nereikia daug laiko, ji gardi ir sveika. O ir sandėliuke esančias moliūgų derliaus santaupas reikia kažkaip suvartoti. :) Tai va, šis variantas yra pats skaniausias, greičiausias ir pigiausias...



Jums reikės:
0,5 l vištienos sultinio
1 š. sviesto arba aliejaus
1 kg moliūgo
1 stikl. grietinėlės 
2 morkos
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
1 bulvė
petražolių
druskos 
juodųjų pipirų


1. Morkas, moliūgą, bulvę sutarkuokite stambia burokine tarka.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
3. Viską dėkite į puodą ir užpilkite 0,5 l vištienos sultiniu (aš jį ruošiu su petražolėmis, taip skaniau).


4. Sriubą virkite apie 20 minučių.
5. Po to supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais, įdėkite dar petražolių ir dar leiskite pavirti 1-2 minutes.


6. Baigus virti sriubą sutrinkite blenderiu (liet. - trintuvu), pilkite į lėkštes ir puoškite petražolėmis.



Skanios moliūgų sriubos, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.