Translate

2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Naminė duona su krapais ir svogūnais, kepta duonkepėje

O šitas va postas yra visiems, kurie turi duonkepę arba vis dar abejoja - pirkti ar ne. Duonos kepimas namuose senai nebėra būtinybė, jos visada galima nusipirkti parduotuvėje. Tačiau ar tikrai pasitikite duonos sudėtimi ir tikite, jog ji labai sveika?

Ankščiau duonos gamybos procesas trukdavo keletą dienų ir reikalaudavo didelės fizinės jėgos ją išminkyti, paruošti bei kantrybės išraugti, o vėliau ir iškepti.

Duonkepės privalumai šiuo atžvilgiu akivaizdūs - jums tereikės sudėti viską į duonkepę ir po kiek laiko išimti karštą, kvapnią duonelę. Mūsų namuose jau bene metus laiko nerasite jokios pramoniniu būdu pagamintos duonos - kepame duonkepėje, todėl visom keturiom esame už. Paprasta, greita ir galima sugalvoti daugybę variacijų paįvairinti kasdienės duonos skonį.

Tačiau jei neketinate nuolat kepti duonos-nepirkite ir nešvaistykite pinigų, kad namie nedulkėtų dar vienas nereikalingas daiktas. O jei labai norėsite, papasakosiu,  kaip paruošti naminės duonos be duonkepės.

Taigi šiandien noriu pasidalinti pačiu mėgstamiausiu receptu skirtu kepti duonkepei.



Paruošimo laikas: 5 minutės
Kepimo laikas: 3 valandos

Duonos kepaliukui (900g - 1 kg) reikės:
350 ml vandens
50 ml pieno
2 š. aliejaus
2 a.š. druskos
2 š. cukraus
600 g kvietinių miltų
pakelis (7 g) sausų mielių
3-4 a.š. krapų
3-4 a.š. svogūnų miltelių

Viskas labai labai paprasta. Produktus sudėkite eilės tvarka į duonkepę. Tačiau būkite atsargūs - viską matuokite tiksliai.


Uždenkite ir pajunkite pagrindinę programą. Visa kita padarys duonkepė.



Kai duona iškeps, išimkite duoną. Paviršių sudrėkinkite vandeniu ir uždenkite rankšluosčiu, kol atvės.


P.S. Visada galite keisti prieskonines žoleles pagal skonį: puikiai tiks kmynai, raudonėliai, česnakas, svogūnai, bazilikai, krapai...


Skanios duonelės, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.