Paruošimo laikas: 15 minučių
Jums reikės:
baklažanų;
miltų;
druskos;
pipirų;
kitų prieskonių pagal skonį;
Garnyrui rinkausi salotas:
sauja vyšninių pomidoriukų,
sauja ridikėlių;
salotų lapų;
druskos;
alyvuogių aliejaus.
Pirmiausia nuplaukite ir nulupkite baklažanus, supjaustykite griežiniais ir juos blanširuokite 10 minučių sūdytame vandenyje. Iš esmės tai nėra būtina, man tik retas baklažanas būna kartus. Tačiau jei pataikysite pagaminti iš kartaus - viską teks mesti lauk.
Miltus sumaišykite su prieskoniais. Šiame mišinyje apvoliokite baklažanų griežinius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Iškepusius dėkite į lėkštę, joje paklokite salotų lapų, ridėkite pomidorų bei pjaustytų ridikėlių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
P.S. Aš rekomenduoju kepti kepsnių keptuvėje, mat kitu atveju baklažanai pritrauks daug riebalų.
Sunkiomis dienomis neapsikraukite maisto gaminimu, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.