Translate

2013 m. rugpjūčio 23 d., penktadienis

Baklažanų kepsneliai

Tuomet kai Jūs niekur nebespėjate, tuomet kai vyras žiūri rungtynes, namie netvarka, aplink erzeliuoja vaikai, o pilvas groja jau kaži kelintą Betoveno simfoniją... Tokiomis dienomis kaip ši neturiu noro bei laiko vargti su preciziškais patiekalais, todėl ruošiu baklažanų kepsnelius...


Paruošimo laikas: 15 minučių

Jums reikės:
baklažanų;
miltų;
druskos;
pipirų;
kitų prieskonių pagal skonį;

Garnyrui rinkausi salotas:
sauja vyšninių pomidoriukų,
sauja ridikėlių;
salotų lapų;
druskos;
alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia nuplaukite ir nulupkite baklažanus, supjaustykite griežiniais ir juos blanširuokite 10 minučių sūdytame vandenyje. Iš esmės tai nėra būtina, man tik retas baklažanas būna kartus. Tačiau jei pataikysite pagaminti iš kartaus - viską teks mesti lauk.


Miltus sumaišykite su prieskoniais. Šiame mišinyje apvoliokite baklažanų griežinius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus. 

Iškepusius dėkite į lėkštę, joje paklokite salotų lapų, ridėkite pomidorų bei pjaustytų ridikėlių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.


P.S. Aš rekomenduoju kepti kepsnių keptuvėje, mat kitu atveju baklažanai pritrauks daug riebalų.


Sunkiomis dienomis neapsikraukite maisto gaminimu, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.