Paruošimo laikas: 30 minučių
6 porcijoms reikės:
6 vištienos krūtinėlės, kulšelių ar blauzdelių gabalėlių (rinkitės, tai ką turite šaldytuve. Aš rinkausi krūtinėlę);
50 ml arba 3 š. alyvuogių aliejaus
4 - 5 eskaloniniai svogūnai;
6 česnako skiltelės;
200 g voveraičių ar kitų miško grybų (geriau rinkitės vienos rūšies grybus, o ne jų mišinį);
200 ml sauso balto vyno;
350-400 ml grietinėlės;
15 g šviežių smulkintų peletrūnų;
15 g šviežių smulkintų petražolių;
druskos;
juodųjų pipirų
kelios šakelės peletrūnų ar petražolių pauošimui;
grikių garnyrui.
1) Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų ir sudėkite vištieną. Jei vištiena su odele, iš pradžių dėkite odele žemyn. Kepkite 10 minučių, kol abi vištienos pusės dailiai apskrus.
2) Grikius sudėkite į verdantį vandenį, pasūdykite ir išvirkite.
3) Sumažinkite ugnį, virš kurios kepa vištiena ir lėtai kepinkite dar 10 minučių, vis apvartant. Tuomet iškelkite iš keptuvės ir laikykite šiltai.
5) Padidinkite karštį ir sudėkite voveraites ar kitus grybus. Viską kepkite 2 minutes. Tuomet sudėkite vištieną ir supilkite vyną. Kaitinkite 5-10 minučių, kol daugiau nei pusė vyno nugaruoja.
6) Į keptuvę supilkite grietinėlę ir viską atsargiai apmaišykite. Kaitinkite 10 minučių, arba kol padažas pradeda tirštėti. Tuomet įmaišykite peletrūnus bei petražoles, pagardinkite druska bei pipirais.
7) Tuomet dėkite vištieną į lėkštes, užpilkite truputį padažo, įdėkite grikių. Papuoškite šviežiais žalumynais ir skanaukite.
P.S. Vietoj grikių galite patiekti virtus ryžius. O jei norėsite, prie patiekalo puikiai tiks ir šviežių salotų garnyras.
Skanios kreminės vištienos, mielieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.