Vėl šyla orai ir vietoj sunkių mėsos patiekalų aš gaminu lengvesnius ir paprastesnius lietinius... Tradicinis varškės įdaras lengvas, lengvai paruošiamas, o juo įdaryti lietiniai gali būti užpilami tiek grietinės, grietinėles, sūrio, baltuoju, uogų, šokolado ir t.t. padažu...
Tešlai reikės:
1,5 stikl. miltų
2 kiaušiniai
1,5 stikl. pieno
3 š. aliejaus
žiupsn. druskos
3 š. aliejaus keptuvei patepti
Įdarui reikės:
250 g varškės
1 kiaušinio
1 š. vanilinio cukraus
žiupsnis druskos.
Pirmiausia paruoškite tešlą: kiaušinius įmuškite į dubenį, įberkite druskos, supilkite aliejų. Plakant suberkite miltus, supilkite pieną bei 1,5 - 2 stiklines vandens. Jei vietoj paprasto vandens naudosite gazuotą - lietiniai bus minkštesni.
Paruoštą tešlą palikite pastovėti 30 min., kad tešla neliptų prie keptuvės.
Tuomet pasiruoškite įdarą: pertrinkite varškę ir sumaišykite su kiaušiniu. Pridėkite truputį druskos ir vanilinio cukraus. Viską išmaišykite.
Tuomet plonu sluoksniu pilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite keptuvėje. Geriausia tai daryti specialia lietiniams skirta mentele. Aš naudojau paprastą metodą. Palenkiau keptuvę 45 laipsnių kampu ir pyliau tešlą į aukščiausiai esantį tašką. Tokiu atveju tešla nubėga per visą keptuvę, o jei lieka tarpelių - juos lengvai užpildysite papildoma tešla.
Kai lietinių pusė apkepa - apverskite ir apkepinkite kitą pusę.
1) dedame šaukštą įdaro ant krašto
2) apačią užlenkite, užverskite kraštus
3) Lietinį suvyniokite į volelį.
Taip sulankstomi visi lietiniai.
Prieš valgydami apkepinkite keptuvėje. Patiekite su norimu padažu.
Pasimėgaukite lietiniais, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.