Translate

2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

Lietiniai su varškės įdaru

Vėl šyla orai ir vietoj sunkių mėsos patiekalų aš gaminu lengvesnius ir paprastesnius lietinius... Tradicinis varškės įdaras lengvas, lengvai paruošiamas, o juo įdaryti lietiniai gali būti užpilami tiek grietinės, grietinėles, sūrio, baltuoju, uogų, šokolado ir t.t. padažu...


Paruošimo laikas: 40 min.

Tešlai reikės:
1,5 stikl. miltų
2 kiaušiniai
1,5 stikl. pieno
3 š. aliejaus
žiupsn. druskos
3 š. aliejaus keptuvei patepti

Įdarui reikės:
250 g varškės
1 kiaušinio
1 š. vanilinio cukraus
žiupsnis druskos.

Pirmiausia paruoškite tešlą: kiaušinius įmuškite į dubenį, įberkite druskos, supilkite aliejų. Plakant suberkite miltus, supilkite pieną bei 1,5 - 2 stiklines vandens. Jei vietoj paprasto vandens naudosite gazuotą - lietiniai bus minkštesni.
Paruoštą tešlą palikite pastovėti 30 min., kad tešla neliptų prie keptuvės.


Tuomet pasiruoškite įdarą: pertrinkite varškę ir sumaišykite su kiaušiniu. Pridėkite truputį druskos ir vanilinio cukraus. Viską išmaišykite.


Įkaitintą keptuvę teptuku ar marlės gabalėliu patepkite aliejumi. Nepilkite aliejaus į keptuvę - riebalai susigers į lietinius ir bus riebūs.

Tuomet plonu sluoksniu pilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite keptuvėje. Geriausia tai daryti specialia lietiniams skirta mentele. Aš naudojau paprastą metodą. Palenkiau keptuvę 45 laipsnių kampu ir pyliau tešlą į aukščiausiai esantį tašką. Tokiu atveju tešla nubėga per visą keptuvę, o jei lieka tarpelių - juos lengvai užpildysite papildoma tešla.

Kai lietinių pusė apkepa - apverskite ir apkepinkite kitą pusę.


Ant iškepusio lietinio dėkite šaukštą įdaro ir sulankstykite voleliu. Tai padaryti galite taip:
1) dedame šaukštą įdaro ant krašto


2) apačią užlenkite, užverskite kraštus


3) Lietinį suvyniokite į volelį.


Taip sulankstomi visi lietiniai.


Prieš valgydami apkepinkite keptuvėje. Patiekite su norimu padažu.


Pasimėgaukite lietiniais, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.