Translate

2013 m. lapkričio 9 d., šeštadienis

Balta mišrainė

Taip, žinau sakysite, jog žinote, kaip gaminti baltą mišrainę. Tačiau ši mišrainė unikali tuo, jog variantų ji turi tikriausiai tiek, kiek Lietuvoje turime šeimininkių. Kiekvienos versija vis kitokia. Manoji - paveldėta iš mamos, o ši ją tikriausiai išmoko iš savo mamos...

Visgi, brangieji, artėjančios šventės nepalieka abejingų, tame tarpe ir manęs, todėl Kalėdinę repeticiją pradedu ir dalinuosi baltos mišrainės receptu. O kaip Kalėdos be šios mišrainės?



Jums reikės:
30 bulvių;
3-4 morkų;
2 kiaušinių;
indelis ar stiklainis konservuotų žirnelių;
400 g kumpio ar virtos dešros;
5-7 marinuotų arba 3-4 raugintų agurkų;
majonezo;
saujos šviežių arba šaldytų krapų;
druskos;
maltų juodųjų pipirų.


1. Bulves ir morkas nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite.
2. Kiaušinius kietai išvirkite atskirame puode (virti 10 minučių nuo užvirimo).


3. Kol kiaušiniai, bulvės ir morkos verda, kubeliais supjaustykite kumpį arba dešrą ir dėkite į salotinę.
4. Kubeliais supjaustykite ir marinuotus arba raugintus agurkus.
5. Nupilkite marinatą nuo konservuotų žirnelių. Žirnelius supilkite prie kumpio bei agurkų į salotinę.


6. Išvirusias bulves ir morkas atvėsinkite, tuomet supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
7. Atvėsusius kiaušinius nulupkite, supjaustykite ir dėkite į salotas.
8. Viską pagardinkite smulkintais krapais bei druska, pipirais.
9. Gerai išmaišykite.


10. Prieš tiekiant ar valgant sumaišykite su majonezu. Žinoma, galite su majonezu apmaišyti viską iš karto, jei esate tikri, kad viską suvalgysite iš karto. Mišrainė be majonezo paprasčiausiai išsilaikys ilgiau.



Skelbiam kalėdinės repeticijos pradžią, brangieji?,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.