Translate

2013 m. lapkričio 24 d., sekmadienis

Sumuštinukai su saulėje džiovintais pomidorais

O kaip jūs, brangieji, jaučiatės sekmadieniais? Mūsų namus aplanko tinginukas ir apie rimtesnius darbus virtuvėje negali būti nė kalbos. O kadangi šis sekmadienis dar ir apsiniaukęs, tai bet koks rimtesnio maisto gaminimas net nesvarstomas.... Todėl bent jau sekmadienio vėlyvieji pusryčiai būna patys paprasčiausi...

Pamenate, ne taip jau senai kalbėjau apie tai, kaip namų sąlygomis paruošti saulėje džiovintų pomidorų? Jei nepamenate, galite paskaityti va čia. Visgi, jei pasigaminti nespėjote, visada galite nusipirkti jau paruoštų ir pasigaminti va tokių, super lengvų ir gardžių užkandžių.



Jums reikės:
mėgstamos duonos;
sviesto;
saulėje  džiovintų pomidorų.

Visas procesas yra be galo paprastas:
1. Ant baltos duonos riekių tepkite sviesto.
2. Traukite iš stiklainėlio saulėje džiovintų pomidorų aliejuje ir po gabalėlį dėkite ant duonos.
3. Valgykite.


Pomidorus aliejuje galite supjaustyti smulkesnėmis juostelėmis arba kubeliais. Jei taip jums gražiau ar patogiau. Visgi, tai nėra būtina.


Ar žinote, jog galite naudoti ir saulėje džiovintus pomidorus, kurie nėra išmirkyti aliejuje. Tokiu atveju išmirkykite pomidorus karštame vandenyje ir ant sumuštinių dėkite papildomų prieskonių (druskos, česnako, raudonėlių, kaparėlių, petražolių...), priklausomai nuo skonio. Visgi, paprasčiau imti pomidorus jau paruoštus-išmirkytus aliejuje.




Tingaus sekmadienio, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.