Translate

2013 m. lapkričio 26 d., antradienis

Pica su tunu ir alyvuogėmis

Picos, piciukės, picytės... Dievinu picas! Daug daržovių, grybų, mėsos ar žuvies. Šiuo atveju siūlau tuno picą, kaip alternatyvą tiems, kurie mėsos nevalgo ar tiems, kurie nori paįvairinti savo mėsos picų meniu.

Apskritai žuvis man savaitės vidurio patiekalas, todėl dalinuosi šios picos receptu....



Paruošimo laikas: nežinau, kepdama picą niekad neseku laiko :)

Jums reikės (4 porcijoms):
Tešlai:
375 g kvietinių miltų;
1/4 l pieno;
20 g mielių (jokiu būdu ne sausų, o presuotų kepimo mielių);
1 a.š. medaus (skystesnio);
žiupsn.druskos.

Picai:
Pomidorų padažo;
skardinės tuno;
1 svogūno;
8-16 griežinėlių citrinos;
32 žalių alyvuogių (tinks ir juodosios);
picos prieskonių (raudonėlio, baziliko ir pan.).


Visų pirmiausia ruošime tešlą:
Į karščiui atsparų dubenį ar prikaistuvį supilkite pieną, įdėkite medų, mieles ir žiupsnelį druskos. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol mielės ir medus ištirps. Būkite atsargūs, neleiskite pienui užvirti.
Tuomet įmaišykite 1 š. miltų ir palikite, kol blendinys kiek pakils.





Kai blendinys atvėsta ir kiek pakyla po truputį berkite miltus ir maišykite tešlą. Tešla turi būti tąsi, lipti pir rankų. Jei nepakanka miltų, būtinai pridėkite. Aš paprastai viską darau "iš akies".


Su nedideliu miltų kiekiu nusivalykite rankas, tešlos viršų pabarstykite miltais ir palikite dar pakilti.


Ruošiame picą kepimui:
Jei naudojate akmens formą picoms ją pabarstykite miltais. Jei naudosite įprastą, metalo skardą - ištepkite aliejumi. Tešlą padalykite į keturias dalis. Vieną dalį dėkite ant skardos ar formos, užpilkite šlakelį aliejaus ir ištampykite tešlą į visus kraštus kad užpildytumėte formą. Tai darykite abejomis rankomis spausdami ir stumdami link formos kraštų. Įsitikinkite, jog visas viršus būtų apteptas aliejumi.
Kočioti šios tešlos nepatariu - tešla limpa prie kočėlo, vargo per daug ir visai neverta-geresnis rezultatas tiesiog paskirstyti tešlą rankomis.






Tuomet sluoksniuojame:
1. padą aptepame pomidorų padažu palikdami 1-0,5cm kraštus neapteptus.
2. ant picos viršaus paskirstome 1/4 arba 1/2 skardinės tuno (priklausomai nuo skonio).
3.  žiedais pjaustytą svogūną taip pat išdėliojame ant picos.
4. tuomet dėkite 4 citrinos griežinėlius ant kiekvienos picos, tačiau man tai buvo jau per rūgštu, todėl dėjau 2 griežinėlius, kuriuos perpjoviau pusiau bei išdėliau visose picos pusėse
5. galiausiai ant kiekvienos dedame po 8 alyvuoges be kauliukų.


Kepimas:
Picą dėkite į 220 laipsnių C temperatūros orkaitę ir kepkite 15-18 minučių (priklausomai nuo jūsų orkaitės).
Iškepusią picą išimkite iš skardos, apibarstykite picos prieskoniais (raudonėliai, bazilikai ir kt.), supjaustykite ir mėgaukitės.





Gražios vidurio savaitės, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.