Translate

2013 m. birželio 25 d., antradienis

Rabarbarų pyragas

Taigi, brangieji, laikas atiduoti duoklę desertams, o konkrečiau - pyragams. Kadangi rabarbarų sezonas - gaminame būtent tokį. Mėgstu rabarbarų uogienę bei pyragą, tačiau vis dar eksperimentuoju su pyragų tešlomis.

Saldūs kepiniai patys skaniausi su puodeliu karštos kavos ar arbatos ir būtinai su gera draugų kompanija.



Paruošimo laikas: 30 min.
Kepimo laikas: 30 min.
Šaldymo laikas: 1 val šaldiklyje arba 2 val. šaldytuve

Tešlai reikės:
1,5 stiklinės miltų
125 g sviesto
1 kiaušinis
0,5 stiklinė cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilinio cukraus
aliejaus.

Įdarui:
450 g rabarbarų
300 g cukraus
1 š. vanilės  esencijos

Be to:
3 š. pyrago džiūvėsėlių
truputis cukraus pudros.

 Iš pateiktų ingridientų sumaišyti tešlą. Suformuokite rutulį, jį dėkite į maišelį ir tuomet į šaldytuvą 2 valandoms. Aš dėjau į šaldiklį 1 valandai.


Rabarbarus nuplaukite ir nulupkite.


Tuomet rabarbarus supjaustykite ir užpilkite cukrumi. Kiek palaikykite, kol pradės skirtis sultys.


Tuomet užkaiskite ir išvirkite uogienę. Virti reikės apie 15 minučių (kol masė taps pakankamai tiršta). Baigiant virti supilkite vanilės esenciją. Jei vanilės esencijos neturite, galite naudoti vanilinį cukrų, tik tuomet reiktų jį dėti kartu su įprastu cukrumi, kad spėtų ištirpti.


Išėmus tešlą, ja išklokite pyrago skardą. Galite ir kočioti, tačiau nemanau, kad šitaip vargti verta. Tiesa, mažutis pastebėjimas - jei tešlą sutarkuosite burokine tarką ir lengvai paspausite kepimo skardoje, pyragas bus puresnis. Sekantį kartą aš darysiu būtent tokiu būdu. Tiesa, nedarykite aukštų kraštų - 3 cm virš užteks pilnai. Jei darysite didesnius, juos teks užlenkti.

Ant tešlos tolygiai užbarstykite pyrago džiūvėsius. Juos galite lengvai pasigaminti iš apdžiuvusio pyrago. Tiesiog sumalkite ir apdžiovinkite orkaitėje, kol pradės keisti spalvą.

Džiūvėsėliai reikalingi tam, kad vaisių masė nepersisunktų iki pyrago dugno. Kitaip pyragas bus ištižęs.


Ant viršaus užpilkite rabarbarų tyrę. Jei darėte aukštus kraštus - juos užlenkite.


Dėkite į karštą - 180 laipsnių C orkaitę ir kepkite  30 min. Tuomet traukite lauk, apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite.



Geros kompanijos ir skanaus pyrago, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.