Translate

2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Naminiai kavos ledai

Rašau šį receptą blog'e ir šypsausi... Tiesą pasakius šie ledai - pati didžiausia mano kulinarinė paslaptis. Na, bent jau paauglystėje... ir jei kalbant atvirai - niekas iki šios dienos nežinojo ir net nenutuokė šio recepto detalių... Todėl skaitytojų prašau juo naudotis tik asmeninėms reikmėms... :)

Šie ledai - mano "kūdikis", mano kūrinys. Keletą dešimčių išbandytų receptų niekada manęs netenkino ir net nepriminė parduotuvinių... Šie gi, nėra tokie kaip masinėje prekyboje, tačiau gana arti...

Tiesa šiuo metu jau galima nusipirkti ledų gaminimo prietaisus, kurie automatiškai sumaišo ir paruošia šaltuosius skanėstus. Šitam receptui nereikalinga jokia speciali įranga. Pabandykite ir išsakykite savo nuomonę-man ji svarbi...



Jums reikės:
4 stikl. pieno
8 š. cukraus
2 š. bulvių krakmolo
4 kiaušinių tryniai
3 a.š. kavos (ledams gaminti visada renkuosi tirpią kavą, mažiau vargo ir greičiau, tačiau jei norite, įprasta kava tiks, tačiau reikės ją perkošti ir pašalinti nuosėdas).

Į puodą supilti 2 stiklines pieno, supilti cukrų. Kaitinant ištirpinti cukrų ir mišinį užvirinti iki mažų burbuliukų. Nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpinti krakmolą.


Kai pienas užverda - supilti krakmolą, gerai išmaišyti ir leisti kelias minutes pavirti.


 Tada išjungti ugnį ir palikti atvėsti. Masė sutirštės.


Dubenyje iki putų suplakti kiaušinių trynius, įpilti 1 stikl. pieno ir gerai sumaišyti.


Likusį pieną užkaisti puode ir sudėti kavą. Ją išvirti. Jeigu naudojate netirpią kavą, ją išvirus skubiai perkoškite, neduodami atvėsti. Po to mišinį atvėsinkite.


Taigi, turime tris atskirus mišinius: pieno - krakmolo; kiaušinių ir kavos.


Kai visos masės atvėsta, į kiaušinių masę supilkite pirmiausia kavos masę.


Tuomet supilkite pieno masę ir viską gerai išmaišykite.


Gautus ledus supilstykite į storasienes stiklines. Plonos stiklinės sienelės nėra tinkamos. Aš naudojau iš mamos atsivežtas sovietinių laikų stiklines kompotui :) Iš nurodyto kiekio pagaminsite 4 porcijas ledų ir dar turėsite pusę pasmaližiauti :)


Ledus dedame į šaldiklį 6 val (priklausomai nuo jūsų šaldiklio gali trukti ir 4-8 val).


Išėmus iš šaldiklio neskubėkite valgyti, palikite pastovėti kambario temperatūroje bent 15 min.

Skanių ledų ir saugokite paslaptį :) , brangieji
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.