Translate

2013 m. birželio 7 d., penktadienis

Mamytės varškėčiai

Ar prisimenate basakoję vaikystę, kai krykštaudavote ir žaisdavote smagius žaidimus, lakstydavote pievoje ar taškydavotės vandeniu? Ar ir jūs prisimenate, kaip pro pravertą langą mama jus kviesdavo pietų ar vakarienės? Pamenate tą nuolatinį prašymą "na mam, dar 5 minutes"?
Šiandienos pusryčiai įkvėpti palaimingos vaikystės prisiminimų ir bene mėgstamiausio vaikystės patiekalo -mano mamos varškėčių.

Šįryt pabudau gerokai anksčiau ir pabandžiau gražinti mus į nerūpestingas vaikystės dienas... Taigi, skanaujame vaikystės prisiminų...




Jums prireiks:
400 g varškės (geriausiai kaimiška);
2 kiaušiniai;
100 g miltų;
2 š grietinės;
2 a.š. cukraus;
žiupsnelis druskos.

Taigi, gamybos procesas labai paprastas-varškę pertriname, įmušame kiaušinius, sudedame miltus, druską, cukrų ir grietinę. Viska išminkome iki vientisos masės ir kepame.

Tiesa, aš pastaruoju metu kepimui vartoju kaimiškus kiaulės taukus arba natūralų sviestą. Vengiu margarino bei aliejaus-niekada nežinai, kiek modifikuotų produktų ten pridėta.
Jei nemėgstate riebalų yra ir kitas variantas-šalto spaudimo nerafinuotas augalinis aliejus-tiesa, jis gerokai brangesnis, ir turi kiek kitokį skonį, prie kurio reikia priprasti, tačiau yra sveikas.


PADAŽUI
sumaišome 2 šaukštus grietinės ir 2-3 š. džemo ar uogienės (pagal kiekvieno asmeninį skonį). Uogienė tinka įvairiausia-serbentų, obuolių, rabarbarų...


P.S. Cukraus kiekis gali būti didinamas ar mažinamas priklausomai nuo jūsų pomėgių. Smaližiai galite dėti 2 š. cukraus.


Skanių vaikystės prisiminimų, brangieji...
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.