Translate

2013 m. birželio 14 d., penktadienis

Spageti su voveraitėmis

Jau nuo seno mano mama ruošia šį patiekalą, tiesiog vietoj voveraičių naudoja grybų mišinį ir įprastinius prieskonius. Tai super greitas ir lengvai paruošiamas patiekalas toms vakarienėms ar pietums, kai sukamės kaip voverės rate ir neturime laiko ruošti įmantrius patiekalus. Greitas, tačiau nepaprastai gardus...




Jums reikės:
400 g spageti makaronų
1 svogūno
300 g šviežių ar šaldytų voveraičių
250 - 300 ml grietinėlės
1 š. miltų
aliejaus
šviežių ar džiovintų čiobrelių
druskos
juodųjų pipirų.

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Priklausomai nuo makaronų virti reikia 5 - 10 min. 
  2. Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti susmulkintus svogūnus.
  3. Tada suberti voveraites ir supilti grietinėlę.
  4. Pavirti 3 - 5 min. 
  5. Įdėti šaukštą miltų ir gerai išmaišyti. Miltai reikalingi sutirštinti padažą.
  6. Tada sudėti čiobrelius, pagardinti druska ir juodaisiais pipirais.

7. Į lėkštę dėkite makaronus, užpilkite padažo ir išmaišykite.



P.S. Vietoj voveraičių galima naudoti tokius grybus, kokius turite: pievagrybius, baravykus... Be to nepilkite padažo ant visų makaronų. Geriausia įsidėkite į lėkštę ir uždėkite padažo. Jei visą padažą suversite ant visų spageti - padažas greit susigers į makaronus ir patiekalas taps sausas.


Skanių, greitų vakarienių, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.