Translate

2013 m. birželio 18 d., antradienis

Prancūziška žuvienė su česnakiniais skrebučiais

Visi žvejai profesionalai ir mėgėjai... Visi žuvies patiekalų gerbėjai, visi kurie dievina sriubas - sukluskite. Verdame prancūziško stiliaus žuvienę su česnakiniais skrebučiais!!!!


Paruošimo laikas: 45 min. + žuviai darinėti

Jums reikės:
1 kg kokios turite šviežios ar šaldytos žuvies ( kad būtų paprasčiau-naudojau juodadėmių menkių filė);
3 š. aliejaus;
100 g svogūno;
100 g pomidorų; 
100 g morkų;
1 nedidelis poras;
3 skiltelės česnako;
1 š. citrinos sulčių;
3 lauro lapeliai;
3 a.š. džiovintų čiobrelių;
šiek tiek pankolio (jei turite, jei ne-išsiversite ir be jo);
2 š. šviežių ar šaldytų smulkintų petražolių;
tarkuotos apelsino žievėlės pagal skonį ( aš naudojau džiovintą apie 2 žiupsnelius);
50 ml balto sauso vyno;
druskos;
5 kvapiųjų ar baltųjų pipirų žirnelių;
8 juodųjų pipirų žirneliai;
10 riekelių baltos duonos ar batono;
1,5 š. alyvuogių aliejaus.

  1. Išdarinėkite žuvį, nupjaukite galvas, supjaustykite gabaliukais, nusausinkite ir apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite 30 min. pastovėti. Jei naudojate filė - supjaustykite gabaliukais, dalį 1/4 žuvies atidėkite, o kitas apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Žuvų galvas ar atidėtą filė (1/4 žuvies) užpilkite 2 l pasūdyto vandens ir išvirkite sultinį. Jei virėte iš galvų - baigus virti nukoškite. Virkite ant lėtos ugnies vis nugriebdami susidarusias putas.


3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
4. Porą ir morkas - griežinėliais.


P.S. Porų neplaukite po tekančiu vandeniu-taip niekad nepašalinsite visų nešvarumų. Geriausia supjaustykite griežinėliais, sudėkite į vandeniu pripildytą stiklinį indą. Kai ant dugno nusės nešvarumai - vadinasi porai jau švarūs.


5. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis. 



6. Dvi česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapokite.
7. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite morkas, porus, svogūnus bei dvi skilteles kapoto česnako.


8. Kol daržovės kepa - pasiruoškite prieskonius: lauro lapelius, kvapniuosius bei juoduosius pipirus, čiobrelius, šviežias petražoles, žiupsnelį druskos bei džiovintą, tarkuotą apelsino žievelę. Jei apelsino žievelę vartosite šviežią - gerai nuplaukite karštu vandeniu, pašalinkite baltąjį sluoksnį, o žievelę smulkiai sutarkuokite.


9. Kai daržovės iškepa - supilkite ant jų žuvies nuovirą, sudėkite pasiruoštus prieskonius bei 30 min. laikytus žuvies gabaliukus. Virkite 15 min.


10. Kol verda, galima pasiruošti skrebučius: batono ar baltos duonos  riekutės vieną pusę ištepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite smulkinta česnako skiltele. Kepinkite tik prieš patiekiant, kad dar būtų šiltos. Kai kepsite, naudokite visiškai sausą (be jokių riebalų) keptuvę - į ją sudėkite riekutes ta puse, kuri aptepta aliejumi ir tuo metu, kol kepa - ištepkite kitą pusę. Kaip apskrunda - apverskite.


11. Gryžtam prie puodo. Praėjus 15 min. išgriebkite lauro lapelius, sudėkite pomidorus, įberkite pipirų ir druskos (jei truksta). Supilkite vyną ir dar 5 min. pavirkite.
12. Patiekite su skrebučiai ir šaukštu grietinės - jei norisi. 


Bon Appetit, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.