Translate

2013 m. birželio 11 d., antradienis

Vištiena medaus - garstyčių padaže

Pamenate, prieš keletą metų buvo vištienos medaus-garstyčių padaže bumas? Tai va, teko išbandyti ne vieną publikuotą receptą, tačiau dauguma neprilygo mano lūkesčiams. Šis receptėlis pats geriausias, tiesa, turiu prisipažinti, kad jis ne mano ir jo aš  netobulinau ir nieko nekeičiau.


Reikės:
4 vnt. vištienos kulšelių ar kulnelių
2 š. medaus
2 š. garštyčių
čiobrelių
balto vyno
druskos
pipirų
aliejaus.

  1. Vištieną pasūdome.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apskrudiname vištieną iš visų pusių. 
  3. Vištieną dedame į skardą, skirtą kepimui orkaitje.
  4. Keptuvėje sudedame medų, garstyčias bei čiobrelius ir pakaitiname, kol masė pasidaro vientisa. Masę užtepame ant vištienos ir šalia, į skardą įpilame šiek tiek vyno. Ant skardos uždedame folijos ir užlankstome kraštus. Viską kepame 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 30 min.
  5. Skardoje susidarusį skystį supilame į keptuvę ir kaitiname, kol padažas sutirštėja.
  6. Vištieną dedame į lėkštes, užpilame padažu ir patiekiame su virtomis šparaginėmis pupelėmis.

P. S. Kartais skolinti receptai būna galutinai išpildyti ir jokių papildomų "prikumbasų" jiems nebereikia. 


Gardžios, kad ir skolinto recepto, vištienos, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.