Translate

2013 m. birželio 8 d., šeštadienis

Vištienos kulšelės pupelių padaže, troškintos baltame vyne

Nuo tos dienos, kai vištieną pagaminau šiuo būdu - tai tapo firminis mūsų šeimos patiekalas. kiekvienas paragavęs nuolat giria ypatingą skonį, idealiai suderintus prieskonius ir minkštą vištienos mėsytę. Išbandykite ir garantuoju, tikrai nepasigailėsite...




Visas gamybos procesas pas mane vyksta viename puode. Jei turite štai tokį puodą, jums pasisekė - gamybos procesas tampa du kartus paprastesnis.


Visgi, jei tokio puodo neturite, kuo puikiausiai tiks ir gili keptuvė su dangčiu.

Jums reikės:
6 vištienos kulšių
400 g konservuotų pupelių pomidorų padaže 
150 g rūkyto kiaulienos kumpio 
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
0,5 - 1 salieras
150 ml balto sauso vyno
400 g koncervuotų pomidorų be odelių, savo sultyse
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 arbatinis šaukštelis džiovinto rozmarino ar 1 šakelė šviežio rozmarino
1-3 lauro lapai
3 šaukštai aliejaus
100 ml vandens arba pomidorų sulčių
druskos pagal skonį.

Iš karto dėl produktų sąrašo - konservuotas pupelės gali būti keičiamos į paprastas virtas pupeles, tik tuomet dedant pupeles į troškintuvą-reikės pridėti apie 250 - 300 ml pomidorų sulčių. 

  1. Įkaitiname aliejų. Jame pakepiname susmulkintus svogūnus, česnakus ir salierą. Kepimo procesas turėtų užtrukti apie 6-8 min.
  2. Tada į keptuvę ar troškintuvą sudėti kubeliais pjaustytą kumpį ir dar 5 min. pakepinti. Viską iškelti iš keptuvės arba paimti naują keptuvę.
  3. Kulšis gerai apskrudinti keptuvėje. Kiekvienai pusei skirkite  apie 5 min. Būtinai pasūdykite.
  4. Tuomet ant kulšių supilti vyną, padidinti ugnį ir troškinti, kol beveik visas vynas išgaruos. Tokiu būdu vištiena įgaus ypatingą skonį.
  5. Vynui išgaravus ant kulšių reikia supilti pomidorus su skysčiu. Pagardinti cukrumi, rozmarinu bei lauro lapais. Įpilti 100 ml šalto vandens arba 100 ml pomidorų sulčių. viska sumaišyti ir užvirinti.

6.  Kai užvirs, sudėkite ankščiau ištroškintas daržoves su kumpiu bei pupeles. Viska apmaišykite ir uždenkite. Troškinkite nuo 10 min iki 25 min. (priklausomai nuo vištienos).

Šio patiekalo garnyrui renkuosi bulves arba juodą duoną. Daržovių niekad nesinori, nes ir taip sotu.




Sočių pietų, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.