Translate

2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Šaldome krapus bei kitas prieskonines žoleles

Manote dar ankstoka? Tikrai ne. Šiuo metu pats laikas pradėti konservuoti, šaldyti ir džiovinti... Oi, kaip aš mėgstu žiemą užsiberti šviežių krapukų ant bulvių, kai už lango siaučia pūgos... Žinoma, žiemą galima kuo puikiausiai užsiauginti bet kokių prieskoninių žolelių. Tačiau su krapais kita kalba - užauginai, sunaudojai, vėl pasėjai ir kol užaugo - 3 savaitės.

Šaldyti produktai gali būti laikomi šaldiklyje ilgą laiką, jie nepakeičia nei spalvos nei kvapo. Patogiausia šaldyti mažais kiekiais, tiek, kiek tuo metu reikia arba mažiausiuose turimuose pakuotėse.

Šaldymui puikiai tinka tiek šaldymui skirti indeliai tiek šaldymo maišeliai. Tradiciškai šaldymo maišeliai vartojami dideliems mėsos gabalams ar sultiniams. Tuo tarpu indeliai skirti uogoms ir gležniems produktams.

Taigi, šį kartą postas ūkiškai ir paprastai, visiems, kurie žiemą norės žalių prieskoninių žolių. Arba tiems, kurių soduose priaugo per daug krapų ar kitų žolelių.



Pirmiausia gerai nuplaukite krapus. Juos sudėkite ant rankšluosčio ir palikite per naktį, kad gerai nudžiūtų. Jei nenudžiovinsite vandens - kiekvienas lašelis jūsų krapų indelyje sušals ir taps snaige, taigi ant savo vasariškų krapų turėsite sniego...


Paskui supjaustykite norimo pločio gabalėliais.


Dėkite į indelius. Gerai uždenkite ir dėkite į šaldiklį.


Beje, patarčiau indelius sužymėti - kas viduje ir kada užšaldyta. Išvengsite nuolatinio indelių tikrinimo ir nereikės galvoti ar tik čia ne iš pernai metų užsilikęs indelis.


Rezultatas - paskutinėje nuotraukoje matote, kad spalva nė kiek nepakitusi. Aromatas taip pat. Beje, šaldytas žoleles geriausia suvartoti per  6 mėnesius, nes pamažu keičiasi skonis ir struktūra.

ATŠILDYMAS: Prieskonines žoleles geriausia atšildyti šaldytuve iš lėto. Taip pat tinkamas ir atšildymas šalto vandens dubenėlyje. Tačiau jei žoleles apdorosite termiškai, t.y. dėsite į padažus, virsite sriuboje, galite atšildyti tiesiog patiekale.


Pasiruoškite vasarą, brangieji, ir neteks gailėtis žiemą,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.