Translate

2013 m. birželio 22 d., šeštadienis

Gaspačio - šaltoji ispaniška sriuba

Kiekviena diena tokia karšta, mes vėsinamės ledais, šaltais kokteiliais arba saltsriubėmis. Šį kartą - gazpacho.

Tai pomidorų pagrindo, daržovių sriuba, patiekliama šalta. Kilusi is Andalūzijos regiono, Ispanijos. Tačiau gerai žinoma ir paplitusi Portugalijoje. Vartojama vasaros mėnesiais dėl savo gaivumo. Be to, jei po savaitgalio plyšta galva ir negera padauginus alkoholio - ši sriubytės padės atgauti jėgas.



Paruošimo laikas: 10 min.
Šaldymo laikas: 12 val.

Jums reikės:
1 ilgavaisio agurko
2 raudonų paprikų
2 raudonų svogūnų
1 l pomidorų sulčių
druskos
maltų baltųjų pipirų
balzamico acto, truputį.

Nuskuskite agurkus, supjaustykite į gabaliukus. Supjaustykite ir nuvalytus svogūnus bei paprikas.


Viską užpilti pomidorų sultimis, pridėti truputį acto, pipirų ir druskos. Dėti į šaldytuvą 12 val pasimarinuoti.



Išėmus sumalti blenderiu (trintuve - liet.) ir patiekti.



¡Buen provecho!, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.