Translate

2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Cukinijų ir pomidorų troškinys pagal Gustavą

Štai ir kalendorinis ruduo atstukseno, atitrepsėjo prie mūsų durų, palikdamas ilgą šlapią lietaus pėdsaką... Orai subjuro ir atvėso, pradidėjo liūtys, o netrukus medžių lapai nusidažys auksaspalve gama... Kai už lango pliaupia lietūs ir šniokščia vėjai, norisi susisukti į šiltutėlį pleduką ir pasiruošus puodelį kvapnios arbatos pasinerti į geros knygos puslapius...

Tokiais orais aš lepinuosi troškiniais. Apskirai kalbant rugsėjo 1-oji mano virtuvėje reiškia startą - nauja pradžia įvairiems troškinukams - sotiems, aštriems, neįprastiems bei visokiems kitokiems...



O atsimenate per LRT kanalą rodytą "Gustavo enciklopediją"? Kiekvieną sekmadienį jau daugybę metų rodoma visai nebanali programa vaikams su pagrindiniais veikėjais Gustavu bei Velykiu Kalėdausku - Kūčiu. Nuolat pasakojami įvairiausi nutikimai, vaikiškai ir paprastai aiškinama apie pasaulio atsiradimą, gyvūnus bei žmones... Na, o klasika tapusi kulinarinė skiltis nuolat pateikia Gustavo fantazijų lobynus...





Šis Gustavo troškinukas lengvai paruošiamas, nereikalauja subtilių ingridientų ir tikrai vertas dėmesio. Kopijuojame Gustavą: pagaminam, ragaujam ir krintam nuo kėdės - tik nepamirškite poros pagalvių, kad minkščiau būtų ;).

Paruošimo laikas: 40 minučių

4 porcijoms reikės:
1 vnt. nedidelė cukinija;
3 pomidorai;
2 morkos;
1 svogūnas;
5 š. miltai;
3 skiltelės česnako;
druskos pagal skonį;
juodųjų pipirų pagal skonį;
50 ml alyvuogių aliejaus kepimui.

1) Cukinijas nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite juos su miltais, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.


2) Viską dėti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepti 10-15 minučių, vis pavartant, kad neprisviltų.


3) Į platesnę keptuvę dėkite tarkuotas morkas ir susmulkintus svogūnus, pagardinkite druska bei pipirais ir gerai ištroškinkite.


4) Tuomet sudėkite cukinijų gabaliukus.


5) Pomidorus supjaustykite kubeliais ar griežinėliais ir sudėkite į troškinį. Troškinkite dar 15-20 minučių.
Prieš baigiant pagardinkite smulkintu česnaku.


Troškinys puikiai tiks su duonele arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų.



Tik nenukriskite nuo kėdės, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.