Translate

2013 m. liepos 19 d., penktadienis

Aviečių ir obuolių desertas "a la pyragas"

Šitas apsimetėlis desertas gali drąsiai dėvėti pyrago pavadinimą. Aviečių ir obuolių desertas su traškia tešlos plutele toks pat skanus, kaip ir pyragas, valgomas karštas, kaip tik tokiam vėjuotam ir šaltam savaitgaliui kaip šis...



Paruošimo laikas: 30 min.
Kepti: 20 min.

Jums reikės:
250 g rūgščių obuolių
1 a.š. bulvių krakmolo
50 ml aviečių sirupo
300 g aviečių
75 g cukraus
50 g kambario temperatūros sviesto
1 š. vanilinio cukraus
0,5 š. džiovintų tarkuotų citrinos žievelių
0,5 stiklinės pieno
200 g miltų
2 kiaušinių
trupučio sviesto skardai patepti


Obuolius nuplaukite, nulupkite, padalykite į 4 dalis, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.


Bulvių krakmolą sumaišykite su aviečių sirupu.


Obuolių skilteles ir aviečių sirupą su krakmolu sumaišykite mažame puode. Maišydami užvirinkite ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 5 min.


Paskui suberkite uogas ir užvirinkite ant didelės ugnies.


Apvalią skardą ištepkite sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C temperatūros.

Kad deserto viršus būtų traškus, sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir džiovintomis tarkuotos citrinos žievelėmis. Paskui paeiliui po truputį įmaišykite kiaušinius, miltus, pieną.


Vaisių masę sukrėskite į kepimo formą.


Ant viršaus paskleiskite tešlą. Būtinai tešlą dėkite ant dar karštos vaisių masės. Prie formos kraštų palikite nedidelį tarpą, nes kepdama tešla išsiplečia.


Kepkite 20 min. Ar tešla iškepusi galite patikrinti mediniu pagaliuku. Įsmeikite jį ir ištraukite. Jei ant pagaliuko yra prilipusios žalios tešlos, dar reikia kepti.

Beje rinkite kiek didesnę skardą, nes mano deserto dalis vaisių masės išbėgo.


Patiekite karštą.


P.S. Vietoj aviečių sirupo galite naudoti nesaldintas obuolių sultis, tačiau tuomet reikia įberti kiek daugiau bulvių krakmolo.



Jaukaus penktadienio vakaro, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.