Translate

2013 m. liepos 7 d., sekmadienis

Piemenėlio (Šepardo) pyragas

Tai tradicinis Didžiosios Britanijos patiekalas. Šepardo (piemenėlio) pyragas yra kilęs iš Šiaurės Anglijos ir Škotijos vietovių, kadangi ten buvo įsikūrę bene daugiausia avių ūkių. Tai daržniausiai avienos ar ėrienos faršas uždengtas trinta bulvių koše ir apkeptas orkaitėje.  Tai britų klasika su sočiu žolelių skoniu.
Tie kas gyvena Anglijoje ir bandė-supras, kitiems siūlau pabandyti.



Paruošimo laikas: 40 min.

Jums reikės:
450g jautienos ar ėrienos faršo;
1 nedidelis susmulkintas svogūnas;
100 g kubeliais pjaustytų morkų;
80 g šviežių ar šaldytų žirnelių;
2 a.š. aitriųjų paprikų
25 g miltų;
1 a.š. pomidorų pastos arba 1 š. pomidorų padažo;
150 ml jautienos sultinio(geriausia namie virto);
675 g kubeliais pjautytų bulvių;
25 g sviesto;
50 g gerai tirpstančio sūrio;
3 š pieno;
3 a.š. džiovintų žolelių mišinio iš mairūno, baziliko, raudonėlio ir čiobrelių.

1. Keptuvėje apkepame faršą, svogūną, morkas ir žirnelius. Tada sudedami aitriosios paprikos miltelius ir kepame 4-5 min.
2. Sudedame miltus ir pomidorų pastą ir paverdame dar 1 min. Tada įmaišome sultinį ir užviriname.
3. Užvirus uždengiame, suberiame 2a.š. maišytų žolelių ir verdame ant lėtos ugnies 15-20 min, kartkartėmis vis pamaišant.
4. Dideliame puode užviriname ir pasūdome vandenį, sudedame bulves. Jas gerai išverdame.
5. Nupilame vandenį, sudedame sviestą, tarkuotą sūrį, pieną ir likusį žolelių mišinį. Sutriname košę.
6. Į skardą dedame faršo masę, ant viršaus - bulvių košę.
7. Pašauname į karštą orkaitę ir kepame, kol košės paviršius apskrus ir paruduos.



Išbandykite britų klasikinį receptą, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.