Translate

2013 m. liepos 29 d., pirmadienis

Cukinijos su mėsos įdaru, kitaip - įdarytos cukinijos

Taigi, senokai berašiau... Jūros šventė ir nuostabus savaitgalis nedavė nė menkiausios progos pasisukinėti prie puodų... Būna savaitgalių, kaip tyčia. Bet ilgai netinginiaujame ir šiandien gaminame.

 Jau po truputį įsibėgėja ir cukinijų sezonas, todėl mes gardžiuojamės įdarytomis cukinijomis. Jei reiktų šį patiekalą apibūdinti 3 žodžiais, tai būtų: greita, nebrangu ir gardu. Iš tiesų, daugumą produktų šiam patiekalui dažniausiai rasite kiekvieno virtuvėje... Rekomenduoju sočiai vakarienei.



Paruošimo laikas: 25 minutės
Kepti: 20 minučių

Jums reikės:
200 g kiaulienos faršo
2 nedidelės cukinijos
6 š. tarkuoto sūrio
2 svogūnai
2 morkos
truputį aliejaus
druskos
pipirų
prieskonių mėsai (pasirinktinai)
200 g ryžių
2 arbatiniai šaukšteliai kario

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Kiaulienos faršą pabarstykite prieskoniais mėsai ir sudedame į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepinti maždaug 10 minučių.


Į keptuvę suberti svogūnus ir morkas. Išmaišyti ir kepti, kol daržovės suminkštės.

Cukinijas nuplauti, nusausinti ir perpjauti pusiau. Galus nupjaustyti. Vidų išskobti arbatiniu šaukšteliu.


Vidų pripildyti paruoštu įdaru.


Viršų gausiai apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir sudėti puseles į skardą.


Kepti 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 20 minučių.


Kol kepa, išvirkite ryžius. Verdant į vandenį sudėkite karį, tuomet ryžiai taps gražiai geltonos spalvos.


Cukinijas patiekite su ryžiais bei keliais gražgarsčių (rucola) lapeliais.


Gardžios vakarienės, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.