Translate

2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

Garfieldo - mano mėgstamiausia lazanija

Mano vyras niekada neatsisakytų gabalėlio lazanijos... Po to dar vieno... Ir galiausiai dar vieną... :) Tiesa, kepu lazaniją nedažnai, nes norit paruošti skanią - reikia laiko. Tačiau visų įdėtų pastangų šioji tikrai verta!!!
Iš esmės lazaniją sudaro du padažai: mėsos ir Bolonės (baltasis) bei lazanijos lakštai.

Komplimentai gaspadinei ar šefui garantuoti!


Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.
Kepti: 45 min.

Jums reikės:
250 g pakelis lazanijos lakštų
sauja šviežių petražolių (tiks ir raudonėliai)
sūrio (visada, gamindami lazaniją, turėkite kiek daugiau sūrio, nes galite pritrūkti gaminant baltą padažą, be to reikės apie 2-4 saujas užbarstyti ant viršaus).

MĖSOS PADAŽUI:
900 g jautienos faršo (jei nerasite tiks ir kiaulienos - jautienos faršas)
800 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
250 g pievagrybių
2 vidutiniai svogūnai
4 skiltelės česnako
300 ml jautienos sultinio (tiks ir daržovių sultinys)
50 g sviesto
žiupsn. druskos 
žiupsn. pipirų
kitų mėgstamų prieskonių (aš naudoju džiovintų rozmarinų, raudonėlių, bazilikų bei čiobrelių mišinį)
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių

BALTĄJAM PADAŽUI:
600 ml pieno
50 g sviesto
50 g miltų
200 g sūrio.

1) Didelėje keptuvėje ar troškintuve pakepinkite mėsos faršą bei susmulkintą svogūną, kol mėsa taps rudos spalvos.


2) Tuomet supilkite sultinį, sudėkite sukapotą česnaką, smulkintus pomidorus (su sultimis), griežinėliais pjaustytus grybus ir išmaišyti. Tuomet sudėti prieskonius, pagardinti druska ir pipirais. Troškinti uždengus 1 valandą vis kartas nuo karto pamaišant.


3) Kai iki troškinimo pabaigos liks 20 min., į puodą įpilkite apie 50 ml pomidorų sulčių, tai suteiks padažui sodresnio skonio. Po to ištepkite kepimo skardą sviestu ir įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių C temp.


4) Tuomet iškart pradėkite ruošti baltą padažą - puode ištirpinkite sviestą, pastoviai maišant supilkite miltus, ir po truputį pilkite pieną, kol padažas pradės tirštėti.


5) Tik pradėjus tirštėti - nukelkite nuo ugnies ir sudėkite beveik visą tarkuotą sūrį, išmaišykite ir neleiskite atvėsti.
Patikrinkite mėsos padažą - jis turi būti pakankamai tirštas, tačiau jei norisi tirštesnio - įmaišykite į mėsos padažą nedideliame kiekyje vandens gerai išmaišytus 4 a.š. kukurūzų miltų.


6) Taigi, turime du padažus ir galime pradėti sluoksniuoti.


7) Į sviestu iškeptą kepimo formą dėkite dalį mėsos padažo. BŪTINA, kad pirmas sluoksnis būtų mėsos, kitaip lazanija prisvils ir prikeps!!!


8) Tuomet ant viršaus klojame lazanijos lakštus. Visus sluoksnius stengiamės kloti kuo tolygiau.


9) Ant viršaus klojame baltą padažą. Tuomet vėl mėsos ir t.t. kol viskas susluoksniuojama. 


10) Pasistenkite, kad viršutinis sluoksnis būtų baltasis. Man visuomet išeina po du kartus kloti to paties ingridiento. Tuomet viršų gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu ir pridėkite petražolių ar kitų žalumynų.


11) Tuomet šaukite į orkaitę ir kepkite 45 minutes. Prieš pjaustant palaukite bent 10 min., kitu atveju, lazanija pjaunant taps koše.



Pažadu, šia lazanija nustebinsite kiekvieną, brangieji, todėl pirmyn į virtuvę,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.