Translate

2013 m. liepos 23 d., antradienis

Bulvių, morkų ir salierų apkepas

Sveiki brangieji,
Šiandieną pasidalinsiu dar vienu labai dažnu svečiu mano virtuvėje, o mėgstame jį todėl, kad galima gaminti tiek sotesnį, tiek lengvesnį variantą, patiekti kaip atskirą patiekalą ar kaip mėsos garnyrą. Tai nebrangus patiekalas ir lengvai pagaminamas. Pas mus dažniausiai tai vidurio savaitės patiekalas, kuriam reikia vos keleto variacijų ir galėsite mėgautis vis kitokiu skoniu.



Paruošimo laikas: 30 min.
Kepti: 30 min.

Jums reikės:
800 g bulvių
500 g morkų
250 g lapinių salierų
250 g mėsos faršo (pasirinktinai)
700 ml grietinėlės
druskos
maltų juodųjų pipirų
šviežių petražolių (ar kitų šviežių prieskoninių žolių)
kitų mėgstamų prieskonių (pasirinktinai)
Tarkuoto sūrio (pasirinktinai)

Pirmiausia bulves ir morkas nulupkite. Jas supjaustykite griežiniais ir kartu su griežiniais pjaustytais lapiniais salierais sudėkite į puodą.


Viską užpilkite grietinėle ir virkite, kol daržovės suminkštės. Būtinai maišykite, kitaip grietinėlė prisvils. Sudėkite kapotas šviežias petražoles bei prieskonius.

Jei norite apkepo su mėsa - keptuvėje apkepinkite faršą.


Kai daržovės suminkštėja - viską pilkite į skardą ir sulyginkite paviršių.

Jei naudojate faršą - sudėkite pusę masės, tuomet suberkite pakepintą faršą ir tuomet - likusią masę.

Jei norite ant viršaus gausiai berkite tarkuoto sūrio, tačiau tai nėra būtinai. Jei naudosite kaip garnyrą prie mėsos sūrio dėti nepatariu. Aš dažniausiai kepdama tokį apkepą darau pusę jo su sūriu, o kitą pusę - be.


Tuomet dėkite skardą į 180 laipsnių pagal C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Ptiekite kaip pagrindinį patiekalą ar garnyrą su mėsos, žuvies patiekalais.


Skanaus universalaus patiekalo, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.