Translate

2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Tikrų tikriausi naminiai bulvių traškučiai

Ar kada nors bandėte kepti naminius bulvių traškučius ir nusivylėte? Šiame bloge papasakosiu kaip greitai pagaminsiu pačius tikriausius traškučius, pašnibždėsiu kelias paslaptis... O pats traškučių gaminimas neužims labai daug laiko - jo jums reikės tik tiek, kiek reikia iškepti aliejuje - vienas kepimas truks vos 40 sekundžių!!!

Visiems, kurie planuoja atsipalaiduoti šį savaitgalį ir pagurkšnoti alaus ar kitokio gėrimo...



Paruošimo laikas: vienas kepimas trunka 40 sekundžių (viskas priklauso nuo to, kiek žadate kepti).

Jums reikės:
Bulvių arba saldžiųjų bulvių (batatų)
aliejaus kepimui
mėgstamų prieskonių

Pirmiausia nulupkite bulves. Aš dažniausiai naudoju įprastas bulves, nes jų visada turiu namie, tačiau batatų (saldžiųjų bulvių) traškučiai būna stipresnio, labiau išreikšto skonio.


Taigi, visa traškučių paslaptis yra ta, jog reikia tinkamos pjaustyklės. Tam yra du variantai - idealiausia jei turite V formos pjaustyklę. Jei dažnai gaminsite traškučius ar reikia greitai supjaustyti daržoves - verta į tokią investuoti.


Tačiau yra ir kitas variantas - galite naudoti daržovių skustuką. Va tokį. Tačiau su šiuo prietaisu užtruksite ilgiau ir traškučiai bus storesni.


Kaip sakiau, visa paslaptis yra pjaustyklėje, o tiksliau - kaip plonai supjaustysite bulvės. Taigi, nustatykite ploniausią padėtį pjaustyklėje ir supjaustykite bulves.


Turėtų būti ne storesnės, nei tokie gabaliukai.


Bulves sudėkite į dubenį su vandeniu ir laikykite, kol dėsite į aliejų. Tokiu būdu bulvių griežinėliai nepajuoduos.


Įkaitinkite aliejų. Ar žinote, kaip patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaitęs? Įdėkite mažą gabalėlį bulves, jei aliejus aplink jį pradeda burbuliuoti - aliejus įkaitęs.

Taigi po vieną dėkite bulvių traškučius - jei dėsite po kelis iš karto - sulips. Vienu kepimu į tokį puodą dedu 15 griežinėlių. Kepti 30-40 sekundžių, per tą laiką reikia vieną kartą apversti.


Ištraukus sudėti ant popierinio rankšluosčio. Pabarstyti mėgstamais prieskoniai. Kartais naudoju tiesiog druską ar smulkiai grūstus pipirus, kartais pabarstau žolelėmis, prieskonių mišiniais. Na o dažniausiai - universaliu prieskonių mišiniu, dar žinomu "Vegeta" vardu. (Tiesa, vegetą vartoju tik ant bulvių traškučių ir vengiu dar kur nors ją dėti. Tikriausiai suprantate, kiek ten visokiausių nereikalingų dalykų pridėta).


Traškučius palikite ant rankšluosčio 30 min. per tą laiką pasišalins visi nereikalingi riebalai ir jūsų traškučiai taps traškūs, na tokie, kaip iš pakelio, tik šituos pagaminote Jūs ir be jokių nereikalingų priedų.



Gero savaitgalio, skanių traškučių ir gaivinančio alaus, brangieji,
Ingrida 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.