Translate

2013 m. liepos 16 d., antradienis

Bulvių plokštainis, mūsuose kugeliu vadinamas

Kad ir kiek vadintume save pasaulio piliečiais, kad ir kokius naujus patiekalus bandytume ar siūlytumėme, vistiek link savo miško traukia... O kaip lietuviui be bulvių? Taigi maniškis bulvių plokštainis, kurį toliau vadinsiu kugeliu - ne patogumo dėlei toks pavadinimas. Vaikystėje man kugelis ir buvo kugelis - toks paprastas, su mėsyte ir elementariais prieskoniais..



Jums reikės:
bulvių (kiekis priklauso nuo skardos dydžio, pas mane apie 2 kg);
2 svogūnai
300 - 450 g rūkytų kiaulienos lašinukų arba šoninės arba kumpio
druskos
pipirų
lauro lapelių
grietinės

Taigi, paprasta, bulves nuskutame ir sutarkuojame. Mano tarka gana stambi, tačiau iš tikro reiktų tarkuoti daug smulkiau.


Lašinukus gerai paspirginti. Jei naudojate kumpį ar šoninę - apkepinti.


Svogūnus taip pat susmulkiname ir pakepiname keptuvėje.


Viską sumaišome su bulvėmis. Pagardiname prieskoniais, įdedame lauro lapelių. Kartais pagardinu universaliu prieskonių mišiniu.


Tuomet dedame į skardą ir šauname į 190 laipsnių C temp. orkaitę.


Kepame 1 val - 1 val. 20 min. priklausomai nuo skardos dydžio. Valgome su grietine.



Nepamirškite lietuviškos virtuvės, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.