Translate

2013 m. liepos 15 d., pirmadienis

Abrikosų plokštainis - pyragas

Gavau prašymą ir su džiaugsmu kepiau abrikosų pyragą sekmadienį. Lengvai ir greitai paruošiamas, universalus: galite naudoti tiek šviežius, tiek džiovintus, tiek konservuotus abrikosus. Tai vasariškas kepinys, tačiau tinkamas kepti visus metų laikus.

Šeimyniškai sekmadienio popietei su puodeliu kavos ar arbatos pakvieskite artimiausius jaukiam pasibuvimui drauge...



Paruošimo laikas: 25 min.
Kepti: 25 min.

Jums reikės:
2 skardinės (900 g) konservuotų abrikosų
300 g kambario temperatūros sviesto ar margarino (nesūdyto)
150 g cukraus pudros
4 kiaušiniai
3 š. citrinų sulčių
300 g kvietinių miltų
cukraus pudros (pabarstymui)

Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti.


Iš abrikosų sunkos ir cukraus išsivirti sirupą, tai nėra būtina, tačiau sirupu patepti vaisiai bus gardesni ir gražiai blizgės.


Sviestą sudėti į dubenį, suberti cukraus pudrą, įmušti kiaušinius, supilti citrinų sultis ir miltus.


Viską išmaišyti plaktuvu, paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar 3-4 min. iki vientisos masės. Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių C temp.


Skardą ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir sudėti tešlą. Ją išlyginti mentele.


Ant viršaus dailiai ir tolygiai sudėlioti abrikosus perpjauta pusele žemyn. Vaisius aptepti išvirtu sirupu. Pašauti į karštą orkaitę.


Kepti 25 min. Iškepusį, dar karštą plokštainį pabarstyti cukraus pudra.


Kai visiškai atvės - supjaustyti gabalėliais ir patiekti.


P.S. Jei naudojate džiovintus abrikosus - juos mirkykite vandenyje 12 val. Tuo tarpu šviežius abrikosus trumpam pamerkite į verdantį vandenį, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.


Gardžių šeimyninių akimirkų, brangieji,
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.