Kad ir kiek vadintume save pasaulio piliečiais, kad ir kokius naujus patiekalus bandytume ar siūlytumėme, vistiek link savo miško traukia... O kaip lietuviui be bulvių? Taigi maniškis bulvių plokštainis, kurį toliau vadinsiu kugeliu - ne patogumo dėlei toks pavadinimas. Vaikystėje man kugelis ir buvo kugelis - toks paprastas, su mėsyte ir elementariais prieskoniais..
Jums reikės:
bulvių (kiekis priklauso nuo skardos dydžio, pas mane apie 2 kg);
2 svogūnai
300 - 450 g rūkytų kiaulienos lašinukų arba šoninės arba kumpio
druskos
pipirų
lauro lapelių
grietinės
Taigi, paprasta, bulves nuskutame ir sutarkuojame. Mano tarka gana stambi, tačiau iš tikro reiktų tarkuoti daug smulkiau.
Lašinukus gerai paspirginti. Jei naudojate kumpį ar šoninę - apkepinti.
Svogūnus taip pat susmulkiname ir pakepiname keptuvėje.
Viską sumaišome su bulvėmis. Pagardiname prieskoniais, įdedame lauro lapelių. Kartais pagardinu universaliu prieskonių mišiniu.
Tuomet dedame į skardą ir šauname į 190 laipsnių C temp. orkaitę.
Kepame 1 val - 1 val. 20 min. priklausomai nuo skardos dydžio. Valgome su grietine.
Nepamirškite lietuviškos virtuvės, brangieji,
Ingrida
Kas šiandien pietums? Ar dažnai girdite šį klausimą? Tuomet ir jums, kaip ir man tenka nuolat sukti galvą, ką šiandien paruošus? Mano virtuvėje-nuolatinis judėjimo procesas: kuriu, buriu ir tobulinu… O šiandien ir dalinuosi su visais neabejingais virtuvei ir tam nenumaldomam norui paragauti kažko skanaus ir išbandyti kažką naujo… Ar pas jus jau tarška kilnojami puodai ir čirška kepami, skrudinami ar verdami produktai? Tai kas pas jus šiandieną pietums, brangieji?
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.