Tešlai reikės:
1,5 stikl. miltų
2 kiaušiniai
1,5 stikl. pieno
3 š. aliejaus
žiupsn. druskos
3 š. aliejaus keptuvei patepti
Įdarui reikės:
250 g varškės
250 g aviečių
3-4 š. cukraus
Pirmiausia paruoškite tešlą: kiaušinius įmuškite į dubenį, įberkite druskos, supilkite aliejų. Plakant suberkite miltus, supilkite pieną bei 1,5 - 2 stiklines vandens. Jei vietoj paprasto vandens naudosite gazuotą - lietiniai bus minkštesni.
Paruoštą tešlą palikite pastovėti 30 min., kad tešla neliptų prie keptuvės.
Tuo tarpu paruoškite įdarą: varškę ištrinkite šakute. Ant aviečių užberkite cukraus ir leiskite kiek pastovėti, kol atsiras pirmosios sultys. Tuomet avietes sumaišykite su varške ir šiek tiek sugrūskite uogas.
Įkaitintą keptuvę teptuku ar marlės gabalėliu patepkite aliejumi. Nepilkite aliejaus į keptuvę - riebalai susigers į lietinius ir bus riebūs.
Tuomet plonu sluoksniu pilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite keptuvėje. Geriausia tai daryti specialia lietiniams skirta mentele. Aš naudojau paprastą metodą. Palenkiau keptuvę 45 laipsnių kampu ir pyliau tešlą į aukščiausiai esantį tašką. Tokiu atveju tešla nubėga per visą keptuvę, o jei lieka tarpelių - juos lengvai užpildysite papildoma tešla.
Kai lietinių pusė apkepa - apverskite ir apkepinkite kitą pusę.
Ant iškepusio lietinio dėkite šaukštą įdaro ir sulankstykite voku. Tai padaryti galite taip:
1) dedame šaukštą įdaro
2) užlenkiame kraštą
3) tuomet užlenkiame abu šonus
3) ir galiausiai užlenkiame, padarydami vokelį.
Tokiu būdu pagaminami ir sulankstomi visi lietiniai.
Prieš valgydami, apkepinkite keptuvėje. Patiekite su grietinės ar grietinėlės padažu.
Skanių avietinių lietinių, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.