Rabarbarai man mena vaikystę, kai nusiskynę ir nulupę rabarbarų kotus valgydavome tiesiog lauke, be cukraus... Tėvų sode rabarbarai vis dar tie patys ir vis dar tame pačiame sodo kampelyje... Šiemet jie buvo operatyviai nupjauti ir tėtis prikrovė didžiulį maišą, todėl verdame rabarbarų - vanilės džemą.
Išeiga: 2 stiklainiai po 750 ml
Jums reikės:
1,5 kg rabarbarų
1 kg cukraus
2 vanilės lazdelės (arba 4 š. vanilinio cukraus)
Pirmiausia rabarbarus nuplaukite ir nulupkite.
Juos supjaustykite 1 cm ilgio gabaliukais.
Viską dėkite į nerūdijančio plieno puodą.
Rabarbarus užpilkite cukrumi ir palikite, kol išsiskiria sultys. Aš laikiau per naktį. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti, tačiau naudokite tik medinį šaukštą.
Jei naudojate vanilinį cukrų - pilkite jį kartu su paprastu cukrumi.
Kai sultys išsiskyrė, galima 1/3 jų nupilti, kad džemas taptų tirštesnė. Šį kartą aš palikau visus skysčius.
Puodą užkaiskite ir jei naudojate vanilės lazdelę, ją įdėkite.
Virkite apie 40 min. Laiką nusakyti sunku, geriau stebėkite, koks džemo tirštumas. Jį patikrinti galite patepę uogienės šaukštu per porceliano lėkštę - jei uogienė nenuteka - ji gatava. Baigus virti ištraukite vanilės lazdelę.
Išvirusį džemą pilkite į paruoštus stiklainius. Juos gerai užsukite ir pastatykite dangteliu žemyn. Taip laikykite 10 min, uždengę rankšluosčiu. Tuomet atverskite ir palikite iki rytdienos uždengtus rankšluosčiu.
Kaip paruošti stiklainius rasite čia:
http://kaspietumsbrangioji.blogspot.com/2013/06/zemuogiu-uogiene-dzemas-wild.html
P.S. Nepamirškite pridėti etikečių su užrašu kokia tai uogienė ir kada pagaminta. Paprasčiausia popierinį lapelį perbraukti per sudrėkintą muilo gabaliuką ir dėti ant stiklainio. Tuomet palaukti, kol išdžius. Tokia etiketė labai lengvai nusiima, todėl stiklainius bus galima naudoti ir kitais metais.
Uždarykite truputį gardžios vasaros į stiklainį, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.