Jums reikės:
aviečių;
cukraus.
Avietes nuplauname, perrenkame, pašalindami kotelius.
Užpilame cukrumi ir palaikome, kol išsiskiria sultys. Geriausias santykis yra 1,5 kg uogų : 1 kg cukraus.
Per tą laiką pasiruošiame stiklainius. Kaip paruošti stiklainius rasite ČIA.
Tuomet užkaičiame ir verdame, kol taps norimo tirštumo, nepamirštant vis pamaišyti. Kaip patikrinti tirštumą rašiau čia.
Nuo išvirusios uogienės nuimkite putas. Likusią masę supilkite į paruoštus stiklainius, užsukite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite taip per naktį.
Nepamirškite prikabinti etikečių su uogienės pavadinimu ir pagaminimo metais. Laikyti vėsioje tamsioje vietoje galite apie metus laiko.
Skanios aviečių uogienės, brangieji,
Ingrida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.